Bakar 8. srpanj 2021.

Risnjak će “zapjevati” i ove godine

Risnjak će “zapjevati” i ove godine
S vrha Risnjaka i ove će se godine zaoriti pjesma “Zavičaju  tebi”, kojoj će prethoditi drugi “Zborski pohod”. 

Nakon što je protekle godine stotinjak sudionika krenulo na prvi “Zborski pohod na Risnjak” i zapjevalo na 1528 metara nadmorske visine i ove će godine zborovi pohoditi naš nacionalni park. 

U subotu, 10. srpnja, “pohod” će predvoditi organizatori (KUU Sklad, Gradska straža Bakar, PD Bakar, DVD Bakar i Podružnica umirovljenika Bakar), a sudionike će do Schlosserovog doma i vrha Risnjaka voditi iskusni planinari Bore Štrbac, Damir Konestra i Mirko Kesić.

Okupljanja je na rasporedu od 9 do 10 sati na Gornjem Jelenju (Šumarska kuća), odakle se kreće prema parkiralištu Vilje. Tu počinje uspon do Schlosserovog doma, koji traje oko sat i pol. Nakon predaha ispred Doma po želji se kreće na vrh Risnjaka, a uspon traje oko dvadeset minuta. 


“Namjera nam je uključiti i što više djece i umirovljenika te im u Vilju ponuditi alternativni sadržaj: šetnju, stručna predavanja, rekreaciju i smotru sudjelujućih zborova. S nama će i ove godine i bakarski fotograf Miljenko Šegulja, koji će snimiti zajedničko pjevanje himne PGŽ, a video zborskog pohoda bit će objavljen kao apel za Risnjak”, najavljuje Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar. 

Partneri u projektu su Nacionalni park Risnjak i Turistička zajednica Grada Bakra, kao i Grad Bakar te Primorsko- goranska županija.