Bakar 18. lipanj 2020.

Risnjakom će ove subote odjekivati pjesma 

Risnjakom će ove subote odjekivati pjesma 

“Sve dokle pogled seže s vrha Risnjaka” ove će subote odjekivati upravo s Risnjaka. Županijsku himnu “Zavičaju tebi” izvest će brojni zborovi, koji će pohoditi nacionalni park. 

Nacionalni park Risnjak, koji se nalazi na području Grada Bakra, nositelj je neslavne titule najmanje posjećenog nacionalnog parka u Hrvatskoj. Statistiku će ove subote pokušati barem malo popraviti ljubitelji prirode i zborskog pjevanja, koji će pohoditi Risnjak.

Pozivu KUU “Sklad” iz Bakra odazvao se veliki broj pjevačkih zborova i udruga s područja naše županije. Uz pjesmu, vesela grupa pohodit će Risnjak ove subote, 20. lipnja. Ispred Schlosserovog doma zapjevat će himnu PGŽ, “Zavičaju tebi” i tako s vrha Risnjaka pozdraviti svoj kraj. 

“Okupljanje sudionika je na Gornjem Jelenju u 9 sati. Do Schlosserovog doma na Risnjaku krenut ćemo s parkirališta Vilje. Na Vilje se dolazi skretanjem na uređenu makadamsku cestu s Gornjeg Jelenja prema sjeveru te vožnjom kroz šumu u duljini od 7 kilometara. Uspon do Schlosserovog doma traje oko sat i pol. Nakon predaha ispred doma po želji se kreće i na sam vrh Risnjaka, a uspon traje oko 20 minuta. S vrha se pruža prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, Istru te šumska prostranstva Slovenije i Gorskog Kotara”, poručuje Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad. 


Staza je ugodna za pješačenje. Uglavnom je lagana, mjestimično srednje zahtjevna, prikladna i za osobe koje su tek počele planinariti te nisu fizički osobito spremne, kao i za djecu. Šetači će se podijeliti u dvije grupe, bržu i sporiju, svaka će imati svog vodiča. Šetnju će ovjekovječiti bakarski fotograf Miljenko Šegulja.