Bakar 27. rujan 2020.

S bakarske pozornice i video zida zborovi “prkosili” koroni

S bakarske pozornice i video zida zborovi “prkosili” koroni

Bakarska smotra zborova večeras je održana u reduciranom izdanju. Na pozornicu su se popela tek dva zbora, dok su ostali zapjevali s video zida. 

Tradicionalna bakarska smotra zborova- “U skladu s prirodom” ove je godine, silom prilika, održana “u skladu s koronom”. Naime, na pozornicu su se u Domu kulture Matija Mažić popeli tek domaćini- Mješoviti sastav Sklad, pod vodstvom Nine Simčić i Mješoviti pjevački zbor Rijeka- Sempre Allegro, pod vodstvom Helge Dukarić Dangubić.


Njihovi nastupi isprepleteni su glazbenim spotovima zborova koji ove godine na žalost nisu mogli doći u Bakar. S video zida publici su se tako predstavili: MPZ Jeka Primorja, MPZ Gimpl, PHPD Zora, Združeni zborovi Sloga i Martin Matetić, Vokalna skupina Lira, HPD Zvijezda Danica, Riječki komorni zbor Val i PZM Josip Kaplan. 


Bakarska smotra zborova večeras je tako djelomično pretvorena u “smotru spotova”. No, iako ovogodišnje izdanje smotre možda nije najbolje do sada, ostat će zapamćeno kao jedno od rijetkih događanja koje je održano unatoč aktualnoj situaciji i gotovo nemogućim uvjetima za organizaciju manifestacija.


Organizatorima KUU Sklad i ove su godine u pomoć priskočili bakarska podružnica umirovljenika, UHBDR Bakar, Gradska straža Bakar, DVD Bakar, Društvo naša djeca Bakar, SPD Luben i Udruga Bakarska žena. 


Posebne pohvale idu bakarskim školarcima- polaznici “Bakarske škole za vizualni dizajn- BaHaus, koji su se predstavili s plakatima koje su sami dizajnirali, a večeras su im uručene i diplome.