Bakar 24. lipanj 2020.

Šetnjom kroz povijest u Bakru počinje Margaretino leto

Šetnjom kroz povijest u Bakru počinje Margaretino leto
Tradicionalnom “Šetnjom kroz povijest” u Bakru će ovog petka početi još jedno “Margaretino leto”, ljetna manifestacija koja Bakranima i njihovim gostima, unatoč aktualnoj situaciji, donosi brojna događanja.

Iako će zbog zahtjevne epidemiološke situacije u “korona godini” izostati najjača bakarska događanja poput Pomorske bitke i BIS- a, “Margaretino leto” ide dalje. 


“Iako smo morali odustati od najzvučnijih događanja, koja privlače tisuće posjetitelja, nismo htjeli odustati od Margaretinog leta. Osmišljen je kvalitetan program koji će biti ovog ljeta u Bakru”, naglasio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, zahvalivši se sponzorima, a posebno generalnom sponzoru- tvrtki INA s kojom Grad ima dobru suradnju. 


“Program smo prilagodili novonastaloj situaciji. Nazvali smo ga Zeleno Margaretino leto jer se okrećemo prirodi. Okosnica ove godine nisu naša najjača događanja već su to ovog puta interpretacijske šetnje”, najavila je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.


Već ovog petka, 26. lipnja, Bakrani i njihovi gosti tako će prošetati Bakrom. U tradicionalnu “Šetnju kroz povijest” povesti će ih interpretacijski vodiči, a uslijedit će svečano otvorenje “Margaretinog leta” i koncert klape Vinčace. 

Margaretino leto u znaku šetnji

Posjetitelji će Bakarskim krajem organizirano, uz vodiče, šetati u nekoliko navrata. Dolčinu i Bakarske prezide će tako “otkrivati” 3. srpnja, a hreljinsku Gradinu 9. srpnja, dok će Ponike, kroz igru, upoznati 17. srpnja. 


U bogatom programu svatko će pronaći nešto po svom guštu. Mališani će 29. lipnja uživati u predstavi “Vrtuljak želja”, a kazališni program nastavit će se 6. srpnja predstavom “Crna kutija” te 24. srpnja uz “Cabaret show Remetinec”. 

Bakarski susreti i fešta za kraj

U klasičnoj glazbi posjetitelji će uživati 4. srpnja uz Krešimira Lazara i Krešimira Hasa te 12. srpnja uz Varaždinski barokni orkestar. 3. srpnja na Žalu ribara nastupa Crescendo, 11. srpnja Đani Stipaničev, a 13. srpnja Klapa Luka. 

Radionica fotografije održat će se 9. srpnja, izložba “Destruktivizam” bit će otvorena 20. srpnja, a “Margaretino leto” završit će 25. srpnja uz tradicionalne “Bakarske susrete” i veliku feštu uz grupu Point.