Bakar 21. veljača 2024. K.V.

Sinergija ljubavi i glazbe "ispunila" bakarski kaštel

Sinergija ljubavi i glazbe "ispunila" bakarski kaštel
U romantičnom ambijente bakarskoga Frankopanskog kaštela održan je koncert “Amore e musica” (Ljubav i glazba), u organizaciji KUU Sklad iz Bakra. Uz Sklad su nastupili i njihovi prijatelji, zbor Zajednice Talijana iz Vrsara - La Contrada.

Ženski zbor Sklad, kako smo imali priliku čuti u uvodnom obraćanju njihove predsjednice Dunje Vladislović, ovaj koncert održava na početku još jedne godine prepune planova i aktivnosti. U posljednjih nekoliko godina Sklad prihvaća sve veće izazove, a posebno su ponosni na svoj nedavni koncert u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci, gdje su uz bok vrhunskih solista zajedno s prijateljskim zborom Zvir iz Jelenja, izveli slavnu Mozartovu Krunidbenu misu.


Subotnji je koncert programski bio nešto ležerniji i sastojao se je od hrvatskih tradicijskih skladbi u obradama poznatih hrvatskih glazbenika. Svoj program, pod nazivom Zvoni pjesma, Sklad je posvetio, kako su naglasili, ljubavi koja nas pokreće, ljubavi prema  bližnjima, prema glazbi, odnosno svemu onom lijepom što naše živote čini bogatijima i ispunjenijim. Na repertoaru Sklada našli su se mali hrvatski biseri u obradama Jakova Gotovca, Borisa Papandopula, Josipa Kaplana i drugih, dok je MPZ La Contrada publiku počastio skladbama na istro-venetskom narječju, čime, između ostalog, daju svoj doprinos očuvanju ovog lokalnog govora. 

Subotnji koncert nastavak je suradnje dvaju zborova koja je započela prošle godine, kada su pjevačice Sklada nastupile u crkvi Marije od mora u Vrsaru.