Bakar 20. travanj 2020.

Sklad i prijatelji online otpjevali “Neka cijeli ovaj svijet”

Sklad i prijatelji online otpjevali “Neka cijeli ovaj svijet”
Članovi bakarskog “Sklada” su, uz pomoć prijatelja i suradnika, snimili online izvedbu arije “Neka cijeli ovaj svijet” i poručili "neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu, neka naša zemlja sva postane sretna".

U ovim neskladnim vremenima obilježenim pandemijom izazvanom korona virusom, Mješoviti pjevački zbor Sklad iz Bakra pridružio se zborovima i ansamblima koji su i tijekom karantene nastavili rad. 

“U izvanrednim okolnostima proveli smo digitalnu transformacija zbora kojom smo izmijenili dosadašnji način razmišljanja i djelovanje, educirali naše članove u korištenju društvenih mreža i komunikacijskih alata i tako omogućili kontinuirano online djelovanje. U doba izolacije, na online probama pružali smo jedni drugima moralnu podršku, animirali se međusobno, planirali daljnje projekte i definirali novi repertoar, ali smo se okupili i oko centralnog projekta- snimili smo online izvedbu arije Neka cijeli ovaj svijet iz mjuzikla Jalta, Jalta. Već 49 godina ova nas arija puni optimizmom i hrabri, a mi njome poručujemo da uz puno hrabrosti i vjere u bolje sutra možemo pobijediti čak i najveće životne nedaće”, poručuje Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.
 
Uz vodstvo dirigentice MPZ Sklad Nine Simčić, u projektu su članovima Sklada pomogli brojni suradnici i prijatelji. 

“Ponašajmo se odgovorno i pružajmo pomoć jedni drugima jer nas zajedništvo čini jačima. Sklad s prijateljima, iz svojih domova, od srca zahvaljuje pjesmom podrške svim ljudima koji ulažu trud na svim linijama fronte da bi nam bolje sutra došlo čim prije. Vi ste dokaz da još pravih ljudi ima što vjeruju u spas... i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu, neka naša zemlja sva postane sretna", poučuju.