Bakar 5. rujan 2022. Izvor: Grad Bakar

Školsku torbu uzela i 53 prvašića iz bakarskog kraja

Školsku torbu uzela i 53 prvašića iz bakarskog kraja
U Osnovnu školu Bakar prvog dana škole krenulo je 39, a u Osnovnu školu “Hreljin” 14 prvašića 

Prvog dana škole u OŠ Bakar krenulo je 39 prvašića, točnije matičnu školu Bakar pohađat će devet, PŠ Krasicu sedam, PŠ Škrljevo dvanaest i PŠ Kukuljanovo jedanaest učenika prvih razreda. U OŠ “Hreljin” veselo je stiglo četrnaest prvašića, od kojih će matičnu školu Hreljin pohađati dvanaest, a PŠ Praputnjak dva prvašića. U ovoj školskoj godini Osnovnu školu Bakar pohađat će 282, a Osnovnu školu “Hreljin” 216 učenika. Prvašiće i njihove roditelje dočekali su predstavnici Grada Bakra, ravnatelji škola, učiteljice i učitelji, a prigodne predstave za njih su pripremili učenici starijih razreda. 


Na radost roditelja školaraca, Grad Bakar je i ove godine financirao nabavu radnih bilježnica i dodatnog obrazovnog materijala za sve učenike osnovnih škola, a prvog dana škole prvašiće je na klupama dočekao školski pribor (školska torba, pisanke, pribor za likovnu kulturu, naljepnice i omoti za udžbenike i sl.). Grad je za nabavu radnih bilježnica izdvojio oko 230.000,00 kuna, a za školski pribor za prvašiće oko 25.000,00 kuna. Roditeljima koji istovremeno školuju troje ili više djece, dodjeljuje se i financijska potpora početkom školske godine u iznosu od 2.000,00 kuna.


U obje osnovne škole organizirano je šest skupina produženog boravka i to u Bakru, Hreljinu, Škrljevu dvije skupine, Krasici i Kukuljanovu, za čiji rad iz Proračuna Grad Bakar godišnje izdvaja 650.000,00 kuna. 

Javni gradski prijevoz podmiruje se učenicima putnicima OŠ “Hreljin”, učenicima i studentima koji su korisnici socijalnog programa te svim redovnim studentima, a subvencionira se i smještaj za učenike iz potresom pogođenih područja u Učeničkom domu Tomislav Hero. Za sve navedeno Grad godišnje izdvaja 185.000,00 kuna. Sufinanciraju se i troškovi prehrane u produženom boravku s 75.000,00 kuna i troškovi učeničkih marendi s 90.000,00 kuna za korisnike socijalnih programa koji ostvaruju uvjet prihoda i pravo na dječji doplatak. 


Za stipendije i školarine vrijednih učenika i studenata Grad je u proračunu osigurao 260.000,00 kuna, a svake se godine nagrađuju i mladi najuspješniji sportaši. 

“Svim učenicima osnovnih i srednjih škola želimo uspješan početak nove školske godine”, poručuju iz Grada Bakra.