Bakar 21. srpanj 2022. K.V:, Foto: CM

"Skrivenu Plosnu" Margaretino leto otkrilo šetačima 

"Skrivenu Plosnu" Margaretino leto otkrilo šetačima 
Nova interpretacijska šetnja četrdesetak je sudionika danas odvela u bakarsko zaleđe, gdje im je vodičkinja Jelena Holenko Pirc otkrila “Skrivenu Plosnu”

Interpretacijske šetnje posljednjih su godina postale jedan od zaštitnih znakova "Margaretinog leta". Iz godine u godinu Turistička zajednica grada Bakra gostima, ali i brojnim domaćim šetačima otkriva tajne Bakarskog kraja. 


Danas je red došao na Plosnu, maleno mjesto u bakarskom zaleđu, kroz koje je četrdesetak šetača provela Jelena Holenko Pirc. Vodičkinja specijalizirana za Gorski kotar okupljene je upoznala s najsjevernijim bakarskim naseljem i obližnjom liburnijskom gradinom starom 2000 godina.


No, naglasak je Holenko Pirc stavila na prirodnu baštinu Bakarskog kraja, koji se proteže prema Gorskom kotaru sve do vrha Risnjaka. Šetače je upoznala florom i faunom bakarskog zaleđa, velikim zvijerima koje tu obitavaju, a naučila ih je i kako se sigurno kretati prirodom i prevenirati nezgode. 


Na samom kraju u lovačkom domu šetače je dočekala okrjepa i poklon torbe s logom ovogodišnjeg “Margaretinog leta”, koje je za sudionike osigurala Turistička zajednica grada Bakra. Za kraj spomenimo kako je današnja šetnja održana pod pokroviteljstvom INA- e.