Bakar 3. travanj 2019.

Škrljevo u prvoj utakmici finala svladalo jaki Egis Kormend

Škrljevo u prvoj utakmici finala svladalo jaki Egis Kormend

Košarkaši Adria Oil Škrljeva u prvoj utakmici finala Alpe Adria kupa u Mavrincima su svladali favorizirani mađarski Egis Kormend rezultatom 76:67 i tako došli na korak do povijesnog uspjeha.  

Fenomenalno su košarkaši Adria Oil Škrljeva otvorili prvi susret finala Alpe Adria kupa protiv jakog mađarskog Egis Kormenda. U Sportskoj dvorani u Mavrincima domaćini su prvu dionicu dobili s visokih 27:10. No, favorizirani Mađari do poluvremena su “istopili” prednost Škrljevčana, koji su na odmor otišli s minimalnom prednošću i rezultatom 36:35. 


Prva polovica nastavka ponovno je pripala razigranim domaćinima, koji su se još jednom odvojili na 57:51. U završnici susreta borbeni domaći košarkaši, nošeni bučnom podrškom s tribina, dodatno su popravili rezultat i na kraju slavili s obećavajućih 76:67. Prvi strijelac u redovima Škrljeva ponovno je bio kapetan Josip Barnjak s 18 poena.


​​Momčad Damira Rajkovića na uzvratni susret u Mađarskoj, koji će se igrati sljedeće srijede, putuje s osjetnih 9 razlike. Uspiju li košarkaši Adria Oil Škrljeva ponoviti današnju igru kući bi se mogli vratiti s povijesnim trofejem, a debitant u natjecanju mogao bi postati osvajač četvrtog izdanja Alpe Adria kupa.