Bakar 28. siječanj 2020.

Škrljevski mališani proslavili 101. rođendan Ljube Pavešića

Škrljevski mališani proslavili 101. rođendan Ljube Pavešića

Uz prigodni program, recitacije, pjesme i ples, škrljevski osnovnoškolci i vrtićarci danas su, u Područnoj školi Škrljevo, proslavili 101. rođendan pjesnika i novinara Ljube Pavešića.

Stotinjak najmlađih Škrljevčana danas je u Područnoj školi Škrljevo obilježilo 101 godinu od rođenja poznatog škrljevskog pjesnika i novinara Ljube Pavešića.


Čakavskim recitacijama, pjesmama i plesom te čitanjem vlastitih tekstova na čakavštini Pavešiću su počast odali učenici Područne škole Škrljevo te vrtićarci iz tri škrljevska vrtića Bambi, Pčelice i Škrljevo, a na samom početku okupljene je pozdravila Milojka Vučinić članica Katedre Čakavskog sabora Bakarskog kraja.


Nakon hvalevrijednog programa, koji se održao šestu godinu za redom, mališani su “rođendansko” druženje u čast Ljube Pavešića nastavili uz fritule, kroštule, slatkiše i čaj.


Tradicionalnu proslavu rođendana Ljuba Pavešića u Područnoj školi Škrljevo organizirala je Katedra Čakavskog sabora Bakarskog kraja, koja kao jedan od nositelja projekta “Zlatna formula hrvatskoga jezika ča- kaj- što” čuva i njeguje čakavštinu.

Foto: M. Šegulja