Bakar 7. travanj 2023. Izvor: TZG Bakar, foto: M. Šegulja

Slatka potjera zaigranim Bakrom razveselila velike i male

Slatka potjera zaigranim Bakrom razveselila velike i male
U organizaciji Turističke zajednice i Grada Bakra jučer je održana slatka potraga zaigranim Bakrom koja je pobudila veliki interes i velikih i malih

Lijepo vrijeme doprinijelo je tome da su se potrazi odazvale mnogobrojne obitelji pa se grupa od 100-njak sudionika, prvenstveno dječice, rastrčala u potrazi za čak 400 čokoladnih jaja sakrivenih duž žute rute Zaigranog Bakra pod nazivom “Nevidljivi Bakar Ivana slijepog”. 


Vesela grupa otisnula se stopama bakarskog vodonoše, preko Jaza, trga Vrata, Plačice, uz crkvu sv. Andrije, staru školu i kaštel, pa se spustila zelenom oazom po šetnici Potok do prigodno ukrašenog Gradskog vrta. Svjetleća uskršnja pisanica, zečići i tulipani, poslužili su kao kulisa za fotkanje, a šarene pisanice i mrkvice upotpunile su uskršnji ugođaj u Gradskom vrtu učinivši potragu za jajima još zabavnijom. Zbog velikog interesa i natjecateljskog duha, na kraju ture podijeljeno je još 100 čokoladica s uskršnjim motivima svima onima koji nisu bili te sreće prvi pronaći čokoladna jaja.


Nakon potjere, mališani su se osvježili sokovima i nastavili u novu avanturu u Gradsku knjižnicu gdje ih je dočekala Josipa Lazarević sa još jednom predivnom pričom i prigodnom kreativnom radionicom. Male marljive rukice dobile su zadatak ukrasiti kolačiće kojima su se potom svi zajedno zasladili. 


“Zahvaljujemo se svima na odazivu i sudjelovanju u našoj slatkoj potrazi i prigodnom programu za nadolazeći Uskrs. Ovom prilikom čestitamo svima Uskrs uz želju da nadolazeće blagdane provedu u sreći i blagostanju u krugu svojih najmilijih”, poručila je direktorica TZG Bakra Sonja Jelušić Marić.