Bakar 4. rujan 2023. K.V. / foto M.Šegulja

Stari Frankopani ponovno zagospodarili kaštelom u Bakru

Stari Frankopani ponovno zagospodarili kaštelom u Bakru
Posjetitelji su mogli ponešto naučiti o borbi vitezova, streličarstvu, pisanju perom na glagoljici, tkanju, sviranju starih instrumenata i kuhanju po recepturi iz frankopanskih kuharica

Proteklog vikenda stari su Frankopani ponovno zagospodarili bakarskim kaštelom. Zahvaljujući udrugama Ordo Sancti Viti, Corvi Belli i Mutila posjetitelji su se vratili u prošlost te vidjeti i doživjeli kako su nekada živjeli poznati knezovi.


“Željeli smo kaštelu udahnuti novi život i pokazati kako se živjelo krajem 15. stoljeća u vrijeme Bernardina Frankopana. Nastojali smo dočarati posjetiteljima način života, od sluge do kneza Bernardina,”, istaknuo je Gordan Grgurina, predsjednik udruge Ordo Sancti Viti.

Prostorije drevnog bakarskog kaštela tako su zasjale u novom- starom ruhu. Okupljeni su mogli posjetiti i razgledati opremljenu srednjovjekovnu oružarnicu, spavaonicu, pisarnicu, kuhinju, blagovaonicu…


Održane su i interaktivne radionice za posjetitelje, koji su mogli ponešto naučiti o borbi vitezova, streličarstvu, pisanju perom na glagoljici, tkanju, sviranju starih instrumenata, kuhanju po recepturi iz frankopanskih kuharica, a mogli su i degustirati tradicionalna jela i pića.

Atraktivan su projekt podržali Primorsko-goranska županija, Grad Bakar te bakarska Turistička zajednica.