Bakar 25. siječanj 2020.

Stotine zvončara s Kukuljanova otjerale zimu i zle duhove

Stotine zvončara s Kukuljanova otjerale zimu i zle duhove

“Zvona i kanat” danas su ponovno odjekivala Bakarskim krajem. Tristotinjak zvončara i maškara, na čelu s Kukuljanskim zvončarima, otjeralo je zimu i zle duhove. Fešta se u večernjim satima nastavila u Domu kulture Kukuljanovo gdje je maškare zabavljao Trio Vox.  

Povorku od tristotinjak zvončara i maškara, koja je danas krenula kroz Kukuljanovo, predvodili su glasni domaćini- “Kukuljanski zvončari”. 


Kukuljančane su pratili: Čočman Express, Kurenti Demoni i Klub Veseljakinje, Črna sraka, Griški krabunosi, Grobnički dondolaši te Zametske maškare, dok su na začelju povorke bili Zametski zvončari.

Razdragani mještani Kukuljanova, ponosni na svoje zvončare, sudionike su širom raširenih ruku dočekivali uz trasu, a na nekoliko su im punktova pripremili okrjepu. 


Smotra je u večernjim satima završila predstavljanjem grupa ispred Doma kulture na Kukuljanovu, nakon čega će se druženje maškara i zvončara nastavilo uz maškarani tanci i “Trio Vox”.

“Zvona i kanat za Bakarski kraj” organizirali su Kukuljanski zvončari uz pomoć Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.