Bakar 27. travanj 2019.

Sve samo ne običan koncert, sve samo ne obične klape

Sve samo ne običan koncert, sve samo ne obične klape
Svojih prvih dvadeset godina pjesmom su prepričale članice Ženske klape Hreljin. Koncert “Naših prvih dvajset let” je napunio Dom kulture na Hreljinu, kojim je odjekivala pjesma, ali i smijeh okupljenih. 

U sve samo ne običnom koncertu, jedne sve samo ne obične klape, uživao je prepun Dom kulture na Hreljinu. Kao i toliko puta do sada Hreljanke su pjesmom osvojile srca okupljenih. No, ovog su puta, za svoj dvadeseti rođendan, to učinile na nešto drugačiji način. Okupljenima su pokazale kako izgleda život jedne klape, od probi i druženja, razgovora i šala, do nastupa i koncerata. 

Ženska klapa Hreljin, vođena maestrom Ivanom Ninom Načinovićem, uz pratnju Matea Žmaka, predstavila se neobičnim repertoarom, protkanim klapskim uspješnicama, starim i novim pop hitovima te duhovitim dijalozima. Koncertom su objedinjena dva desetljeća klape, iza koje su brojni zapaženi nastupi, poput lanjskog na MIK- u, kada su sa skladbom “Dvi rožice”, osvojile prvu nagradu žirija i nagradu za najboljeg debitanta.
“Proteklih dvadeset godina Ženske klape Hreljin bilo je jednostavno fenomenalno. Kroz klapu je u dva desetljeća prošlo tridesetak cura i drago nam je da su sve večeras ovdje s nama”, rekla je Martina Randić. 

“Dvadeset godina je jako brzo prošlo i puno se toga desilo. Bilo je stvarno svega. Izdržao sam svih dvadeset godina ja s njima, ali i one sa mnom. Bilo je stvarno krasno”, poručio je maestro Ivan Nino Načinović.

Hreljanke su iskoristile priliku i zahvalile svima koji su im pomagali proteklih dvadeset godina, na čelu s maestrom Načinovićem, koji je s njima od početka te bakarskim gradonačelnikom Tomislavom Klarićem, koji je, na oduševljenje članica, klapi obećao nove haljine za nastupe. 

Na samom su se kraju Ženskoj klapi Hreljin na pozornici pridružile bivše članice, ali i njihovi večerašnji gosti- članovi muških klapa Tić i Kaštadi te Mješovitog pjevačkog zbora Sloga. U velikom su finalu zajedno izveli skladbu "Ne diraj moju ljubav".
Koncert Ženske klape Hreljin- “Naših prvih dvajset let”, održan je u sklopu ovogodišnje manifestacije “Dani Hreljina”, koja se održava uz podršku Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra.