Bakar 11. svibanj 2019.

Svečano obilježeno dva desetljeća Dječjeg vrtića Bakar

Svečano obilježeno dva desetljeća Dječjeg vrtića Bakar

Dva desetljeća Dječjeg vrtića Bakar svečanim je programom obilježeno u prepunom bakarskom Domu kulture Matija Mažić. Pjesmom i plesom okupljenima su se predstavili vrtićarci iz Bakra, Škrljeva i Hreljina. 

Svečano i veselo danas je bilo u Domu kulture Matija Mažić, gdje je prigodnim programom obilježen veliki jubilej- dvadeset godina Dječjeg vrtića Bakar. Pjesmom i plesom brojnim su se okupljenima predstavili polaznici bakarskih vrtića: Fijolica, Škrljevo i Hreljin, koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Bakar.

Pravo malo poduzeće

U pozdravnom se govoru teških početaka prisjetila ravnateljica Ksenija Tomac, naglasivši kako je bakarski vrtić s radom započeo 1999. godine, na tri lokacije, gdje se o pedesetak djece brinulo sedmero djelatnika. Uz veliku pomoć Grada bakarski vrtić se u protekla dva desetljeća razvijao i rastao. 

“Danas je to pravo malo poduzeće s 29 stalno zaposlenih na tri lokacije i 160 djece. Razvijamo se, ulažemo u sebe u novim ili obnovljenim prostorima, surađujemo s lokalnim ustanovama, udrugama, poduzećima, verificiramo programe, eko smo vrtić. Naši školovani i educirani odgajatelji razlog su što smo dobitnici nagrada i priznanja”, naglasila je Tomac, osvrnuvši se na brojne aktivnosti i programe koje bakarski vrtić provodi.  

Uskoro proširenje vrtića na Škrljevu

“Djeca su naše bogatstvo svu snagu ulažemo u njih i s koliko god sredstava budemo mogli prikupiti krenut ćemo u realizaciju naših projekata. Izgradili smo i ponosni smo na novi vrtić na Hreljinu. Iz europskih fondova dobili smo milijun i osamsto tisuća kuna, Grad će dodati još tristo tisuća i krećemo u proširenje dječjeg vrtića na Škrljevu. Ulažemo u našu budućnost jer naša djeca to jesu, naše najveće bogatstvo”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši kako, uz dva privatna, na području Bakra djeluje ukupno pet vrtića.

Jubilarnu rođendansku proslavu svojim su nastupima uveličale Mažoretkinje Grada Bakra te članovi Kulturno umjetničke udruge Sklad, a svoj je doprinos slavlju dala i Gradska straža Bakar.