Bakar 8. prosinac 2022. K.V., Foto Kurti

Sveti Nikola obišao cijeli Bakarski kraj

Sveti Nikola obišao cijeli Bakarski kraj
Sveti Nikola, uz pomoć Grada Bakra, obišao i darivao najmlađe stanovnike Bakarskog kraja

Povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece, Grad Bakar je i ove godine nastavio s tradicionalnom podjelom darova svojim najmlađim sugrađanima. “Djeca su naša budućnost, naše bolje sutra, stoga ćemo i ove godine povodom blagdana svetog Nikole podijeliti prigodne darove djeci”, poručuju iz  Grada Bakra. 

Djeci predškolske dobi sveti Nikola je uručio darove nakon prigodne predstave odigrane u njihovim mjestima. Za mališane s Praputnjaka podjela darova održana je u Domu kulture Praputnjak, a za mališane s Krasice u Domu kulture Škrljevo, gdje su darove dobili i mali Škrljevčani. Podjela darova malim Zlobinjarcima bila je u Domu kulture na Zlobinu, a za mališane s Hreljina u Domu kulture na Hreljinu. Bakrani su po svoje darove došli u Dom kulture “Matija Mažić”, a Kukuljančani u Dom kulture Kukuljanovo. 


Gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić je povodom svetog Nikole obišao i sve vrtiće na području Grada Bakra te obrt za čuvanje Taša, darujući mališane adventskim kalendarima. 

Kao i uvijek do sada, slatke pakete dobila su djeca polaznici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Bakar i Osnovne škole “Hreljin”. Učenici su uživali i u predstavi “Iznenađenje sv. Nikole”, u izvedbi Kazališta Smješko, koja je za učenike OŠ Bakar održana u Domu kulture na Škrljevu te u OŠ “Hreljin” za polaznike škole. 

“Povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece, najveća je radost vidjeti osmijehe na dječjim licima koje će zasigurno izmamiti darovi za koje smo u Proračunu osigurali 100 tisuća kuna”, zaključuju iz Grada Bakra.