Bakar 7. prosinac 2023. Izvor: Grad Bakar

Sveti Nikola, uz pomoć Grada, darivao najmlađe Bakrane

Sveti Nikola, uz pomoć Grada, darivao najmlađe Bakrane
Grad Bakar nastavio s tradicionalnom podjelom darova - igračaka i slatkiša najmlađima

Povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika djece, najveća je radost vidjeti osmijehe na dječjim licima, stoga je Grad Bakar i ove godine nastavio s tradicionalnom podjelom darova - igračaka i slatkiša svojim najmlađim sugrađanima.

Djeci predškolske dobi sveti Nikola je uručio darove nakon prigodne predstave “Stiže sv. Nikola” u izvedbi KUD-a Primorka odigrane u njihovim mjestima. Podjela darova malim Zlobinjarcima bila je u petak u Domu kulture na Zlobinu, a za mališane s Hreljina istoga dana u Domu kulture na Hreljinu. Sv. Nikola stigao je u Dom kulture Kukuljanovo u ponedjeljak, a potom se spustio do Bakra te ondje podijelio darove u Domu kulture “Matija Mažić”. Za mališane sa Škrljeva i Krasice podjela darova, uz navedenu prigodnu predstavu, održana je u utorak u Domu kulture na Škrljevu. Za mališane s Praputnjaka podjela darova održala se na sam blagdan sv. Nikole u Domu kulture Praputnjak. 


Kao i uvijek do sada, darove su dobila i djeca polaznici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Bakar i Osnovne škole “Hreljin”. Tradicionalne slatke pakete ove je godine zamijenila edukativna igra “Osmisli svoju basnu” koja je nastala u sklopu projekta KUU Sklad pod nazivom Ba-haus - Bakarska škola vizualnog dizajna, a uz stručno vodstvo Dmitrija Čegodajeva, Barbare Argentin Štiglić i Bosiljke Vrban-Arh izradili su je učenici OŠ Bakar. Na blagdan sv. Nikole u Domu kulture “Matija Mažić” učenici spomenutih škola uživali su u poučnoj predstavi “Bjelobradi nosi darove” u izvedbi Dječje scene Teatra Gavran. Za prigodne darove djeci i predstave Grad Bakar je u Proračunu osigurao 16.600,00 eura.