Bakar 9. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Tarik nam je na Škrljevu sinoć barem nakratko vratio Ćiru

Tarik nam je na Škrljevu sinoć barem nakratko vratio Ćiru
Omaž nenadmašnom treneru svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću oduševio škrljevsku publiku

Tarik Filipović s “Ćirom” nije mogao promašiti jer teško da će hrvatskim nogometnim  travnjacima ikada šetati zabavnija i karizmatičnija persona. Monokomediji u kojoj jedan od naših najpoznatijih glumaca utjelovljuje lik “trenera svih trenera” popularnost je tako od premijere, sada već pomalo davne 2017. godine, očekivano rasla. 


No, danas je “Ćiro” mnogo više od predstave, mnogo više od komedije. Nakon što je početkom protekle godine hrvatska javnost posljednji puta čula Ćirino “sine moj” ili kako je Tarik nogometno rekao “nakon posljednjeg sučevog zvižduka u životnoj utakmici”, predstava se počela gledati srcem. 


Tako je bilo i sinoć u Domu kulture Škrljevo, gdje je omaž nenadmašnom treneru oduševio škrljevsku publiku. A Tarik je sjajnom izvedbom malo koga ostavio ravnodušnim. Autorskim je projektom publiku vješto proveo kroz život neponovljivog Miroslava Ćire Blaževića. Od odrastanja u rodnom Travniku, preko igračke i trenerske karijere, do odnosa s novinarima, obitelji... 

Sat i pol vremena okupljenima je na Škrljevu naprosto proletjelo. Bilo je smijeha, a na emotivnom se kraju, u polumraku gledališta, možda zakotrljala i pokoja suza. Tarik nam je, barem nakratko, vratio Ćiru.