Bakar 8. srpanj 2021.

Tridesetak šetača “zalutalo” na Zlobin

Tridesetak šetača “zalutalo” na Zlobin
Interpretacijska šetnja “Zalutaj na Zlobin”, danas je okupila tridesetak sudionika koji su, uz vodstvo Jelene Holenko Pirc, prošetali zanimljivim mjestom u bakarskom zaleđu.

Tridesetak šetača danas je “zalutalo” na Zlobin, gdje su ih dočekali raspoloženi domaćini, predstavnici bakarske Turističke zajednice na čelu s direktoricom Sonjom Jelušić Marić te vodičkinja Jelena Holenko Pirc, koja je okupljene povela u obilazak zanimljivog mjesta.


“Obilazimo Zlobin, mjesto kroz koje se prolazi, ali u kojem u posljednje vrijeme jako malo ljudi stane. Upoznajemo Zlobin i njegovu prošlost, od Doma kulture i prostora udruge Vedrenica, do šterne iz 1726. godine koja je prvi čvrsti objekt na Zlobinu, oko koje se mjesto i razvilo. Tu su i župna crkva koja je važan dio Zlobina, kao i kapelica te Vatrogasni dom. Prolazimo i upoznajemo se i sa šumskim dijelom”, ističe Holenko Pirc. 


Nakon tri kilometara duge šetnje sudionici su se vratili do Doma kulture gdje ih je dočekala okrjepa sastavljena od bakarskih specijaliteta. 

Zbog velikog interesa šetači će i danas “lutati” Zlobinom. Spomenimo za kraj da šetnju koja je dio manifestacije Margaretino leto organizira Turistička zajednica Grada Bakra, uz pomoć Grada Bakra i INA- e.