Bakar 19. travanj 2018.

Turisti ove sezone iz Opatije brodom stižu u Bakar

Turisti ove sezone iz Opatije brodom stižu u Bakar
Turistički brod “Jadera” jučer je isplovio iz Opatije te nakon Rijeke i Kraljevice pristao u Bakru. U sklopu promotivnog izleta, turističke agencije "Paragvaj tours”, u Bakar su stigli turistički djelatnici, ali i prvi turisti. 
 
Na Masarykovoj obali goste su, na promotivnom izletu turističke agencije "Paragvaj tours”, dočekali sjajno raspoloženi domaćini: predstavnici turističke zajednice, Gradske straže Bakar, Praputnjarskih težakinja i težaka te Bakarske gospode i kapetana. Putnici s “Jadere” počašćeni su Starom bakarskom vodicom i bakarskim baškotima, simbolima starog primorskog grada.
 
“Polako nas turisti otkrivaju, sve je više upita za izlete, ali i gostiju koji ovdje ostaju do tjedan dana te iz Bakra otkrivaju ljepote Kvarnera i šire. Sve više upita ima i od strane agencija. Drago nam je da se Bakar turistički otvara, što nas izrazito veseli. U planu je i otvaranje Interpretacijskog centra u Kaštelu, a u budućnosti bi željeli otvoriti i muzej, suvenirnicu, možda i restoran”, najavila je Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra. 
 
Nakon svečanog dočeka posjetitelji su, uz stručno vodstvo, krenuli u obilazak stare gradske jezgre i otkrivanje brojnih bakarskih znamenitosti poput: Kaštela, Turske i Rimske kuće te crkve sv. Andrije apostola i katakombi.