Bakar 26. rujan 2020.

Umjesto smotre zborova u Bakru smotra spotova

Umjesto smotre zborova u Bakru smotra spotova
Tradicionalna bakarska smotra zborova- “U skladu s prirodom” ove je godine, silom prilika, pretvorena u smotru spotova.

KUU Sklad iz Bakra od 2016. godine organizira veliku smotru zborova s eko karakterom pod nazivom “U skladu s prirodom”. 

Svake godine Sklad okuplja oko 400 posjetitelja i 12 zborova koji Bakranima daruju lijepe sadnice koje uljepšavaju grad, a da se nije pojavio Covid 19 ove godine održala bi se 5. smotra i proslavio mali jubilej. 

“U želji da ipak održimo kontinuitet, našu smotru zborova pretvorili smo u smotru spotova U skladu s prirodom, a održat ćemo je u nedjelju 27. rujna u Domu kulture Matija Mažić u 19 sati. Jako nam je drago što smo u ovo vrijeme puno izazova ipak našli način kako biti zajedno, pa makar na digitalni način”, poručuje Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.

Projekt i ove godine pomažu: podružnica umirovljenika Bakar, UHBDR Bakar, Gradska straža Bakar, DVD Bakar, Društvo naša djeca Bakar, SPD Luben i Udruga Bakarska žena. 

“Dragi nam zborski prijatelji ove godine sudjelovat će s korona- spotovima, a uz domaćina, Mješoviti sastav Sklad, koji vodi Nina Simčić, uživo će nastupiti i poseban gost, poznati riječki zbor Rijeka- Sempre Allegro, pod vodstvom Helge Dukarić Dangubić”, najavljuje Vladislović.

Uz spomenute u bakarskoj smotri sudjeluju: MPZ Jeka Primorja, MPZ Gimpl, PHPD Zora, Združeni zborovi Sloga i Martin Matetić, Vokalna skupina Lira, HPD Zvijezda Danica, Riječki komorni zbor Val i PZM Josip Kaplan. 

I bakarski školarci predstavit će se na smotri spotova- ne s pjesmom, nego s plakatima. 20- ak plakata za smotru spotova dizajnirala su djeca- polaznici “Bakarske škole za vizualni dizajn- BaHaus 2021”, koja se i ove godine održala pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Dječje radove prezentirat će se tijekom smotre, a polaznicima uručiti diplome.