Bakar 24. travanj 2024. K.V.

Uređena šetnica i obilježen Dan oslobođenja Bakra

Uređena šetnica i obilježen Dan oslobođenja Bakra
Radnom akcijom i stručnim predavanjem zatvorena događanjima bogata manifestacija u Bakru

U prostorijama KUU Sklad Bakar obilježen je Dan oslobođenja Bakra, uz prigodno predavanje prof. Bore Štrbca pod naslovom “Bakarski kraj u završnim operacijama riječko-tršćanske bitke”. 


Predavanje je organizirala Udruga Slad u suradnji s Udrugom Bakarska gospoda i kapitani. Prof. Štrbac u svom je nadahnutom predavanju podrobno opisao bitku (travanj i početak svibnja 1945. godine) i događanja koja su joj neposredno prethodila.  


Spomenimo i da je udruga Bakarska gospoda i kapitani položila cvijeće na spomenik Palim borcima u sjećanje na Dan oslobođenja Bakra.

Bakarski volonteri u akciji

Bakarski volonteri okupili su se na jednoj od obnovljenih bakarskih šetnica - šetnici Potok, kako bi zatvorili manifestaciju Uskrs u Bakru i obilježili dan planeta Zemlje. 


“Veliki angažman složnih volontera iz neprohodne šikare stvorio je prelijepu trasu uz bakarski Potok. Akcija je počela 2018. na inicijativu KUU Sklad oko koje se okupio veliki broj volontera koji kontinuirano održavaju šetnicu i obogaćuju je sadnicama doniranim od strane udruga iz Bakra i šire - ove godine sadnice su posadili članovi Udruge Bakarska gospoda i volonteri Pomorske škole Bakar. Udruga Bakarska Gospoda, Udruga umirovljenika Grada Bakra, Bakarska straža, Bakarska žena i DND Bakar uvijek su spremni dati ruku da bi ovaj komadić bakarskog raja bio dostupan i lijep”, kazala je Dunja Vladislović, predsjednica Kulturno umjetničke udruge Sklad.


Uz šetnicu je postavljen i roštilj, kamene klupe i stol, a uz sam put, nekoliko klupica za odmor uz šum potoka i cvrkut ptica. Podsjetimo da je volonterski centar Bakar++ do sada iznjedrio četiri dobitnika nagrade - Volonter godine PGŽ

Nakon radne akcije, volonterke Ženskog zbora Sklad posjetile su Dom za starije osobe Ana na Mavrincima i pjesmom razonodile štićenike doma te uljepšavala proslavu 95. rođendana gospođe Franke.