Bakar 29. srpanj 2023. Klaudio Vrančić

Uz Giuliana i "Diktatore" Praputnjarci proslavili pobjedu

Uz Giuliana i "Diktatore" Praputnjarci proslavili pobjedu
16. “Bakarski susreti” završili pobjedom Praputnjaraca, koji su u napetoj završnici bili bolji od Bakrana, dok su treće mjesto osvojili Hreljani. Druženje natjecatelja i brojnih okupljenih na Krasici nastavljeno uz Giuliana i “Diktatore”

Ekipa Praputnjaka pobjednik je 16. Bakarskih susreta, što su se jučer održali na krasičkom igralištu Hroljevo. Drugo mjesto pripalo je Bakru, a treće Hreljinu. Snage su ekipe iz bakarskog kraja odmjerile u pet igara (skakanju u vrećama, nogometnom poligonu, ne gledaj a zabij, bockanje i potezanje konopa). Na samom su kraju Praputnjarci i Bakrani imali identičan broj bodova pa je uslijedilo pripetavanje. U odlučujućoj igri- vodeni baloni uspješniji je bio Praputnjak, koji je titulu glasno proslavio. 


Natjecala su se sva bakarska naselja (Bakar, Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin). Istaknimo i kako je epitet najjače osvojila ekipa Zlobina, koja je u finalu povlačenja konopa svladala Grobničke dondolaše, goste ovogodišnjih Susreta, a najsimpatičnija je svakako bila ekipa Škrljeva, u kojoj nije bilo muških članova, što je presedan na "Bakarskim susretima". 


Uoči glavnog natjecanja snage su na Krasici, kroz četiri zabavne igre (bacanje koluta, zabij gol, obaranje limenki i viseća kuglana) odmjerili umirovljenici s područja Grada Bakra. Prvo i drugo mjesto ponovno su osvojili Praputnjarci i Bakrani, dok je treće pripalo Škrljevčanima. 


16. “Bakarski susreti”, nastali po uzoru na nekada popularne “Jadranske susrete”, završili su velikom feštom na Hroljevu, uz Giuliana i “Diktatore”, a u pomoć im je priskočila i Grupa Point.