Bakar 15. veljača 2020.

Vatreno finale 29. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar

Vatreno finale 29. Maškaranog auto rallya Pariz- Bakar
Čak 90 maškaranih vozila s tristotinjak sudionika jutros je krenulo s riječkog Pariza. Nakon predstavljanja na Korzu i prvog ispita spretnosti u Kostreni najluđa karavana vozila stigla je na cilj u Bakar. Na parkiralištu u Senjskoj ulici odvožen je drugi ispit spretnosti, a najboljim su maskama i najuspješnijim vozačima dodijeljene nagrade.  

Niti oni najstariji zaljubljenici u Maškarani auto rallya Pariz- Bakar ne sjećaju se kada je posljednji puta s riječkog Pariza startalo čak 90 maškaranih vozila. Tristotinjak sudionika svoju je kreativnost najprije jutros ponosno predstavilo na riječkom Korzu, a potom i u Kostreni, gdje su na prvom ispitu spretnosti pokazali i vozačko umijeće. 


U šarenoj koloni maškaranih vozila bilo je uistinu svega od Mad Maxa, preko Ghostbustersa, do Pinokija. Maškare su se i ovoga puta pokazale kao vrsni i aktualni kritičari društva. Na “udaru” se tako između ostaloga našao i Titov Galeb, a zaboravili “puknuti oktakci” nisu niti na EPK i Corona virus. 


Na cilju u Bakru sudionike su i ove godine s baškotima dočekali domaćini- Bakarske maškare, kao i predstavnici Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra, koji su među pokroviteljima najstarije prateća manifestacije Riječkog karnevala, što je tradicionalno organizira Autoklub Rijeka. 


Nakon drugog ispita spretnosti, koji je odvožen na parkiralištu u Senjskoj ulici, najspretnijim vozačima te najboljim maskama dodijeljene su nagrade, a druženje sjajno raspoloženih maškara u Bakru se nastavilo uz ručak.