Bakar 19. prosinac 2020.

Vatrogasci na Škrljevu dobili impresivni novi dom

Vatrogasci na Škrljevu dobili impresivni novi dom
Vatrogasni doma na Škrljevu, vrijedan 11,5 milijuna kuna, je završen i svečano predan na korištenje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Škrljevo

Svečanim potpisivanjem Ugovora o primopredaji Vatrogasnog doma na Škrljevu kraju je priveden kapitalni projekt Grada Bakra, vrijedan 11,5 milijuna kuna. Time su, nakon više od četiri desetljeća čekanja, škrljevski vatrogasci dobili impresivni novi dom.  


“Presretni smo što smo nakon duge 42 godine dobili toliko željeni vatrogasni dom s kojim ćemo moći još više unaprijediti rad naših članova, kako po pitanju operative tako i po pitanju vježbanja svih ekipa. Novim vatrogasnim domom poboljšat će se uvjeti rada svih članova društva s naglaskom na održavanje opreme i garažiranje vozila”, istaknuo je Mladen Babić, predsjednik DVD- a Škrljevo. 

“DVD Škrljevo je odgojio generacije mladih s područja Škrljeva, Kukuljanova i Krasice te napravio je zavidne rezultate u prostoru koji nije ličio na ništa. Danas dobiva novi prostor i nadam se da će nastaviti s dosadašnjim radom”, poručio je Darko Pavletić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bakra. 
 
Moderni Dom, koji odgovara svim standardima 21. stoljeća, nalaz se na terenu od 4600 kvadrata. Objekt, koji s popratnim sadržajima zauzima gotovo tisuću kvadrata, ima tehničke, društvene i administrativne prostorije te garažni prostor za pranje vozila. Tu je i boćalište te uređeni trg sa skulpturom svetog Florijana, kojeg je izradio Dragutin Ciglar, a škrljevskim ga je vatrogascima poklonila tvrtka Vatropromet. Uređeno je i 15 parkirnih mjesta za osobna vozila te vozila za osobe s invaliditetom i teškoćama u kretanju.

“Ovaj vatrogasni dom primjer je snage Bakra, Primorsko- goranske županije, ali i čitave Hrvatske. Bez ljudi koji vole naš kraj, kao što ga vole naši vatrogasci, stvarati ovako nešto ne bi bilo moguće. 11 milijuna kuna nisu sredstva iz europskih fondova, nisu sredstva koje nam je netko donirao, to su sredstva koja su stvorili građani ovog grada razvojem gospodarstva”, poručio je bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, naglasivši kako će Dom biti novi centar Škrljeva i vatrogasne izvrsnosti.


“Mogu se samo zahvaliti svima koji su ustrajali u ovoj ideji, vrijedno radili i strpljivo čekali ovaj dan. Ovo je stvarno veliki dan za Škrljevo. 2020. nećemo pamtiti po puno dobroga, ali po ovome sigurno da, jer smo dobili jedan prekrasan objekt koji će biti na razglednicama Škrljeva i Bakra”, rekao je Vice Sep, predsjednik VMO Škrljevo.

Važno je za napomenuti i kako je novi vatrogasni dom izgrađen na ulazu u mjesto, neposredno uz Industrijsku zonu Kukuljanovo što će zasigurno doprinijeti sigurnosti najveće poslovne zone u Hrvatskoj.