Bakar 11. studeni 2019.

Veće stipendije za bakarske učenike i studente

Veće stipendije za bakarske učenike i studente
Čak 45 mladih Bakrana u ovoj će školskoj, odnosno akademskoj, godini primati stipendije Grada Bakra, za što je iz gradskog proračuna ukupno izdvojeno 300 tisuća kuna. 

20 učenika i 25 studenata s bakarskog područja u ovoj će školskoj i akademskoj godini primati gradske stipendije. Svečana dodjela stipendija Grada Bakra održana je večeras u Domu kulture “Matija Mažić”.


“Odlučili smo se povećati stipendije. To je poklon Grada Bakra, nagrada za vaše uspjehe i ostvarene rezultate. Željeli smo vam odati priznanje za sav trud i zalaganje koje ste uložili u svoje školovanje. Pozivam vas da i dalje budete primjer vašim kolegama i ponos svojim roditeljima i svom Gradu”, okupljenim je stipendistima poručio bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić. 


Nadareni će učenici tako mjesečno primati 500, a učenici korisnici socijalnog programa 600 kuna. Uspješni će studenti mjesečno dobivati 750, a studenti čije su obitelji korisnici socijalnog programa 800 kuna.


Učeničke stipendije dodjeljuju se za razdoblje od 1. rujna do 30. lipnja sljedeće godine, dok će studenti stipendije dobivati za razdoblje od 1. listopada do 31. srpnja 2020. godine.