Bakar 16. veljača 2024. Izvor: Grad Bakar

Veće uskrsnice umirovljenicima s područja Grada Bakra

Veće uskrsnice umirovljenicima s područja Grada Bakra
Zbog velikog interesa prijave će započeti ranije od planiranog, a isplate uskrsnice bit će tijekom ožujka i travnja

Posvećujući posebnu pažnju najpotrebitijoj skupini građana, povodom nadolazećih blagdana gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić donio je Odluku o isplati prigodnog dara (uskrsnice) u 2024. 

Dobra vijest je da su ove godine povećani iznosi uskrsnica i cenzusi za ostvarivanje prava na isplatu uskrsnica. Stoga, pravo na isplatu, u iznosu od 100,00 €, imaju umirovljenici koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu do 200,00 € i osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, u iznosu od 60,00 € umirovljenici koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu od 200,01 do 450,00 €, u iznosu od 50,00 € umirovljenici koji primaju mirovinu u ukupnom iznosu od 450,01 € do 600,00 € neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (obiteljskoj, starosnoj ili invalidskoj). U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja, a pravo na dodjelu uskrsnice nemaju korisnici mirovina u radnom odnosu ili koji rade s nepunim radnim vremenom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu financijskih sredstava, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete dužni su dostaviti Ispunjeni zahtjev s osobnim podacima umirovljenika dostupan na mrežnim stranicama Grad Bakra i u prizemlju Gradske uprave (Primorje 39), obostranu presliku važeće osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu te dokaz o visini mirovine (odrezak mirovine ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda HZMO-a) ne stariji od dva mjeseca. Osobe starije od 65 godina koje ne ostvaruju pravo na mirovinu, dužne su dostaviti potvrdu da nisu korisnici prava iz Mirovinskog osiguranja koju izdaje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. 

Zbog velikog interesa umirovljenika prijave će započeti ranije od planiranog. Podnose se putem mrežne stranice Grada Bakra ili poštom na adresu Grad Bakar, Primorje 39, od 16. veljače do 29. ožujka 2024., a isplata uskrsnice bit će realizirana tijekom ožujka i travnja 2024. na tekuće račune umirovljenika,“ poručuju iz Grada Bakra. 

Kao i svake godine, Grad Bakar će povodom Uskrsa, potrebitim stanovnicima s područja Grada (osobama s invaliditetom i posebnim potrebama, udomljenoj djeci), poslati prigodne poklon bonove kako bi im uljepšao Uskrs. 

Više informacija o isplati uskrsnica te obrazac za prijavu dostupni su na mrežnim stranicama Grada Bakra, a obrazac u tiskanom obliku moguće je preuzeti i u prizemlju Gradske uprave.