Bakar 1. listopad 2020.

Večer renesanse i baroka “O, nuit” u Bakru

Večer renesanse i baroka “O, nuit” u Bakru
Posjetitelji će ove nedjelje u Bakru uživati u bogatom i raznovrsnom programu renesansnih i baroknih skladatelja.

Od 2014. godine za ljubitelje klasike u Bakru i široj okolici Sklad organizira Edukacijski ciklus klasičnih koncerata. Ove godine Komorni sastav pripremio je Večer renesanse i baroka s podnaslovom “O, nuit” i to pod dirigentskom palicom poznatog riječkog dirigenta i opernog pjevača Igora Vlajnića, a sudjelovat će i gosti Mario Čopor, profesor glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Vanja Posavec, profesor gitare u Glazbenoj školi I. M.  Ronjgova PO Krk.
 
Koncert Večer renesanse i baroka održat će se u nedjelju, 04. listopada, u 19 sati, u Konkatedrali sv. Andrije apostola u Bakru.

Posjetitelji će uživati u bogatom i raznovrsnom programu renesansnih i baroknih skladatelja među kojima su: Jean- Philippe Rameau, Orlando di Lasso, Julije Bajamonti, Ivan Lukačić, Jacques Arcadelt, Gorge Friederich Handel, Johann Sebastian Bach, Juan de Anchieta, Domenico Scarlatti, Luka Sorkočević i Orazio Vecchi.
 

“Ponosno već šestu godinu provodimo naš klasični ciklus (Večer Kyrie, Večer Ave Marie, Večer renesanse, Večer Rahmanjinova, Večer francuskih skladatelja, Večer baroka) u nastojanju da u Bakar privučemo ljubitelje klasične kulture iz šire okolice. Do posljednjeg mjesta puna konkatedrala svjedoči da smo u tome i uspjeli. Sinergija bakarskih glazbenih entuzijasta amatera i profesionalnih glazbenika iznjedrila je odlične kulturne događaje koji u pravom svjetlu prikazuju naš Bakar i našu divnu Crkvu sv. Andrije apostola koja plijeni interijerom i akustikom”, poručuje 
Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar. 

Zbog epidemiološke situacije broj posjetitelja je ograničen te je potrebno najaviti se organizatoru na e- mail adresu kuu.sklad@gmail.com ili na FB stranicu Kulturno umjetnička udruga Sklad. Pri ulasku i na samom koncertu potrebno je pridržavati se mjera zaštite: držati razmak, dezinficirati ruke te nositi zaštitne maske.