Bakar 18. rujan 2019.

Velika eko smotra zborova ove subote u Bakru

Velika eko smotra zborova ove subote u Bakru
“U skladu s prirodom”, 4. smotra zborova s eko karakterom ove će subote, 21. rujna, u bakarskom Domu kulture “Matija Mažić” okupiti 12 zborova. 

Velika smotra zborova s eko karakterom, koja u Bakru svake godine- posljednje subote u rujnu okupi nekoliko stotina sudionika, ove će se subote održati u Domu kulture “Matija Mažić”. 

“Osnovna ideja organizacije smotre temeljila se na želji da Bakrani prigrle zborsku glazbu, kao što je to bilo stotinjak godina unatrag te da Bakar postane zapaženo odrediše ljubitelja zborskog pjevanja u Primorsko- goranskoj županiji”, poručila je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar. 


Nakon tradicionalnog okupljanja na Masarykovoj obali, sudionici će, oko 18 sati, u mimohodu prošetati Primorjem. Ove će ih godine predvoditi orkestar crikveničke udruge “Sunce”, koji će održati mini koncert ispred Domu kulture “Matija Mažić”. 

U 19 će sati uslijediti velika smotra  sklopu koje će svaki od čak 12 zborova izvesti nekoliko skladbi. Uz domaćine KUU Sklad iz Bakra, ove godine gostovat će renomirani domaći zborovi: MPZ KUU Jeka Primorja, Dječji zbor Praputnjarski slavići, VS Mareta, Združeni zbor KUD Sloga, KUD Ban Josip Jelačić, PHPD Zora, HPD Zvijezda Danica, MPZ „Štorija“ i Ženski vokalni sastav zbora Schola Cantorum.


Hvalevrijedan je i ekološki karakter smotre. Naime, svaki će zbor domaćinima tradicionalno pokloniti sadnicu stabla koju će oni posaditi na području Grada Bakra.