Bakar 3. ožujak 2022.

Velika grupa turista iz Slovenije danas je stigla u Bakar

Velika grupa turista iz Slovenije danas je stigla u Bakar

Četiri autobusa s turistima iz Slovenije danas su stigla u Bakar. Plod je to nove suradnje koju je Turistička zajednica grada Bakra ostvarila s agencijom “Travel Tilago”.

Nakon Austrijanaca, Nijemaca i Francuza Bakar i njegove čari danas su nanovo otkrili i gosti iz Slovenije, koji su organizirano, s četiri autobusa, stigli u grad. 


“Radi se o novoj suradnji s agencijom Travel Tilago, preko koje su nam danas stigle i prve ovogodišnje grupe turista iz Slovenije. Novi gosti veliki su nam poticaj da budemo još bolji, ali i potvrda da idemo u dobrom smjeru jer nas kontaktira sve više agencija koje žele Bakar staviti u svoje programe”, ističe Sonja Jelušić Marić, direktorica TZG Bakra.


“Direktorica bakarske Turističke zajednice privukla nas je svojim trudom i velikom energijom, a Bakar kojeg smo vidjeli je uistinu neotkriveni biser Kvarnera. Jako puno ljudi je kroz povijest za grad čulo u negativnom kontekstu, ali on itekako ima što za pokazati. Naši gosti su ugodno iznenađeni, svidjela im se priča o Bakru, njegova bogata povijest”, rekao nam je Lovre Gaćina, direktor agencije Tilago Travel.


Goste iz Slovenije na Masarykovoj obali dočekali su članovi Gradske straže Bakar 1848 te Bakarske gospode i kapetana, a uz živu glazbu domaćini su ih počastili jedinstvenim lokalnim specijalitetima- bakarskom vodicom, baškotima i bakarskom tortom. 


Nakon okrijepe Slovenci su krenuli u razgledavanje stare gradske jezgre. Obišli su Tursku i Rimsku kuću, Kaštel, crkvu sv. Andrije s katakombama, a posjetili su i atraktivne Bakarske prezide. Spomenimo za kraj i kako su gosti na Masarykovoj obali mogli kupiti lokalne suvenire iz Galerije Bakar, Staru Bakarsku vodicu PZ Dolčine i domaći med OPG Bertone.