Bakar 19. svibanj 2023. Klaudio Vrančić

Veslačku regatu u Bakru obilježila dominacija domaćina

Veslačku regatu u Bakru obilježila dominacija domaćina
28. Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta u Bakru je danas okupila učenike i studente iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji su snage odmjerili u čamcima za spašavanje

Gotovo 170 veslačica i veslača iz Hrvatske, Slovenije i Srbije jutros se okupilo u Bakru, na 28. izdanju Međunarodne veslačke regate pomorskih učilišta. 


Okupljene su na samom početku pozdravili ravnatelj Pomorske škole Bakar Igor Kegalj, pročelnica Ureda Grada Bakra Maja Šepac Rožić te u ime resornog ministarstva ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe Siniša Orlić.


Snage su u veslanju u čamcima za spašavanje odmjerili Pomorska škola Bakar, Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju Beograd, Gimnazija elektro in pomorska škola Piran, kao i Pomorski fakultet u Rijeci, Tehnički fakultet u Rijeci te Fakultet za pomorstvo in promet Portorož. 


Najbrži u muškoj konkurenciji bili su učenici Pomorske škole Bakar i studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci, dok su kod pripadnica nježnijeg spola najuspješnije bile veslačice Pomorske škole Bakar i Fakulteta za pomorstvo in promet Portorož.


8. Međunarodnu veslačku regatu pomorskih učilišta organizirala je Pomorska škola Bakar, a veslalo se pod pokroviteljstvom Primorsko- goranske županije i Grada Bakra.