Bakar 5. kolovoz 2023. Izvor: KUU Sklad i Grad Bakar, foto: M.Š.

Vijenci, svijeće, izložba i pjesma "Sklada" za Dan pobjede

Vijenci, svijeće, izložba i pjesma "Sklada" za Dan pobjede
Izložbom “Oluja 95”, uz pjesmu Sklada te polaganjem vijenaca u Bakru obilježeni Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Pijetet za stradale branitelje i njihove obitelji, dostojanstvo u pobjedi i okončanju rata osjećaji su koji su se prožimali na jučerašnjem, obilježavanju “Oluje” u bakarskom Kaštelu i otvorenju izložbe “Oluja 95”, autora Damira Batistića, Bakrana s opatijskom adresom, kolekcionara i autora niza uspješnih izložbi na temu Domovinskog rata. 


Mogli smo čuti vrlo emotivno obraćanje bakarskog gradonačelnika Tomislava Klarića, kao i svjedočanstvo iz prve ruke generala Frana Primorca.

“Država koju danas imamo i žrtva koju su mnogi podnijeli, potiče nas da budemo bolji ljudi i damo od sebe najbolje što znamo i možemo”, istaknula je Dunja Vladislović, predsjednica Sklada, koji je izveo neke od najljepših zborskih minijatura hrvatskih skladatelja baziranih na tradiciji naših krajeva.

Na izložbi su svojim fotografijama, eksponatima i umjetničkim radovima sudjelovali Hrvatski časnički zbor Liburnije, Damir Batistić, nadnarednik Čestmir Komarek, satnik Neven Materljan, Sandy Uran i Ivan Reljac.


Program u bakarskome kaštelu organizirala je Kulturno umjetnička udruga Sklad Bakar, u suradnji sa  Hrvatskim časničkim zborom Liburnije i Hrvatskim društvom kolekcionara militarije, uz potporu Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra.

Vijenci i svijeće za poginule branitelje

Jutros su predstavnici Grada Bakra i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Grada Bakra te predstavnici bakarskih udruga i brojni građani, položili vijence i zapalili svijeće na Spomeniku poginulim braniteljima, a molitvu je predvodio vlč. Marko Šarić.


Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vijenci su položeni i na grobnim mjestima palih u Domovinskom ratu.