Bakar 12. veljača 2024. Klaudio Vrančić

Više od 500 maškara na Korzu predstavljalo Bakarski kraj

Više od 500 maškara na Korzu predstavljalo Bakarski kraj
Hreljinski Čočman Express, Bakarske maškare, Mesopustari Praputnjaka, Krasica pa Rio, Maškare Kukuljanovo i Škrljevske maškari na Korzu branili boje Bakarskog kraja

Tradicionalno brojne jučer su na Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci bile maškare iz Bakarskog kraja. Njih više od 500 stiglo je na riječko Korzo i pokazalo kreativnost i neizmjernu ljubav prema maškarama.


Da je na Hreljinu ove sezone roza “in” pokazao je Čočman Express, koji se riječkoj publici predstavio s maskom “Barbie”, a Bakarske maškare i njihov šareni “Čovik od slami” rastjerali su ptice s riječkog Korza. 


Mesopustarima Praputnjaka ponosio bi se jučer i Vladimir Nazor, iako su “Praputnjarski črčki” umjesto “na čvoru crne smrče” zacvrčali na Korzu. Ponosni su bili i Krasičani na svoje atraktivne “Maslačke”, koji su još jednom potvrdili da je najprije Krasica, a onda Rio. 


S Kukuljanova su se na Korzo spustili Jokeri, odnosno “Pakleni prevaranti”, a kao posljednja grupa iz Bakarskog kraja riječkom su žilom kucavicom prošetali Škrljevčani, koji su okupljenima servirali “Škrljevsku kolu”.