Bakar 15. listopad 2021.

Vrhunski svjetski umjetnici gostuju u Bakru

Vrhunski svjetski umjetnici gostuju u Bakru
Bakar se polako profilira u regionalni centar klasične glazbe, a vrhunski svjetski umjetnici gostuju ove nedjelje u bakarskoj crkvi svetog Andrije

Violinistica Elizabeth Pitcairn svira na Stradivarijevoj violini, izgrađenoj 1721. godine, uz bok slavnog ruskog violinista i dirigenta Maxima Fedotova. Uz njih će nastupiti i sopranistica Marija Vidović te Zagrebački komorni orkestar. 

Ovaj veliki koncert je rezultat suradnje Kulturno umjetničke udruge Sklad i Zagrebačkog komornog orkestra, koji je već 13. godinu organizator popularnog međunarodnog festivala Musica Maxima. Nakon tri koncerta u Zagrebu, jedan koncert održat će se u Bakru i to na otvaranju manifestacije “Ruski tjedan”. 


“Ruski tjedan obilježili smo 2017. godine zapaženim koncertom 'Večer Rahmanjinova' koji je posjetio i generalni konzul Ruske federacije, gospodin Vladimir Poljanin, a ove godine, uz klasični koncert pripremamo i stručno predavanje o dolasku ruskih izbjeglica u Bakar te rusku čajanku tj. večer ruske kuhinje. I ove godine na koncertu očekujemo izaslanstvo veleposlanstva Ruske federacije u RH”, najavljuje predsjednica KUU Sklad Dunja Vladislović.

Ovaj nesvakidašnji event u Bakru organizira KUU Sklad Bakar, čiji će Komorni sastav također imati čast nastupiti s dvije skladbe.

Koncert je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH, PGŽ, TZG Bakra i Grad Bakar. Ulaz je besplatan, uz covid potvrde.