Bakar 7. listopad 2022. A.H.

Vrijedni bakarski osnovnoškolci uređuju učionicu u prirodi

Vrijedni bakarski osnovnoškolci uređuju učionicu u prirodi
U hladovini postojećih stabala nastava Hrvatskog jezika, Matematike i Likovne kultura može biti potpuno drugačija

U sklopu školskog projekta “Ispod grane veselo je znanje” započelo je uređenje bakarske učionice na otvorenom. Cilj ovog ekološkog projekta je stvoriti poticajnu okolinu za učenje i izaći iz okvira tradicionalne nastave. 

“U hladovini postojećih stabala nastava Hrvatskog jezika, Matematike i Likovne kultura može biti potpuno drugačija. Zeleno okružje uz cvrkut ptica i svih drugih zvukova koji dolaze iz prirode potaknut će učenike da s veseljem pišu domaće zadaće, uče i druže se”, smatraju u Bakru.


Voditeljice projekta su učiteljice Vesna Batistić i Alma Hess. Učenici 2. i 4. razreda su već krajem rujna, u vrijeme toplih jesenskih dana započeli s uređenjem “zelene učionice”. U pripremi i stvaranju funkcionalne učionice u prirodi učenici će kroz razne aktivnosti iznijeti stavove i planove o izgledu i položaju učionice, učit će o održivom razvoju te o racionalnom i odgovornom trošenju prirodnih resursa. Realizaciju ovog projekta omogućila je INA d.d. vjerni partner s kojom OŠ Bakar nastavlja suradnju i ovoj školskoj godini.


“Svjedoci smo brzih i velikih promjena koje imaju izravan utjecaj na obrazovanje učenika. U OŠ Bakar pokušavamo se nositi s tim promjenama te unaprjeđujemo nastavu na razne načine. Vjerujemo da će učenici škole, sadašnje i buduće generacije rado koristiti učionicu na otvorenom i da će učenje promatranjem i istraživačkim radom za njih postati zanimljiv način usvajanja znanja. Učenici će usvajajući nastavne sadržaje provoditi više vremena na svježem zraku što će zasigurno utjecati na stvaranje zdravih životnih navika”, poručuju iz Osnovne škole Bakar.