Bakar 19. listopad 2020.

Vrijedni bakarski učenici uređuju školski vrt

Vrijedni bakarski učenici uređuju školski vrt
Bakarski osnovnoškolci školski pribor zamijenili grabljama, motikama, rukavicama i drugim alatom te uživali u vrtlarskim radovima i uređenju školskog vrta. 

Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Bakar, na ideju ravnatelja Tomislava Uzelca- Šćirana a uz pomoć učiteljica Ksenije Litović i Alme Hess, sudjeluju u projektu "Volim svoj školski vrt". 


Cilj ovog ekološkog projekta je potaknuti učenike na razmišljanje o važnosti zelenih površina, sadnji i održavanju biljaka te istaknuti važnost čuvanja zajedničkih školskih dobara. 

Učenici su tijekom prošlog tjedna školski pribor zamijenili grabljama, motikama, rukavicama i drugim alatom te su uživali u vrtlarskim radovima. U svemu su im pomogli učitelji i djelatnici škole te su zajedničkim snagama uredili školski vrt. Na taj način još je više došla do izražaja velika povijesno- kulturološka vrijednost školske zgrade otvorene davne 1909. godine.


U realizaciji ovog hvalevrijednog projekta uključila se naftna kompanija INA d.d. koja je podržala sve aktivnosti i ideje nastale tijekom uređivanja školskog vrta, a školi je, između ostalog poklonila i kućice za ptice.

“Veselimo se, jer će u vrtu biti postavljene i park klupe, koje će osim zabave i razonode učenika služiti i kao prikladno mjesto za održavanje različitih organizacijskih oblika rada. Zbog epidemiološke situacije preporučuje se da učenici što više vremena provode na otvorenom. Shodno tome školski vrt bi zelenom živicom bio podijeljen u više dijelova i na taj način bi predstavljao idealno mjesto za održavanje nastave na otvorenom u homogenim skupinama. Školski vrt koristit će se i za obilježavanje različitih manifestacija vezanih za očuvanje okoliša i kulturne baštine kao i za sva ostala školska događanja razredne i predmetne nastave prikladna za održavanje na otvorenom prostoru”, ističe ravnatelj OŠ Bakar Tomislav Uzelac- Šćiran.