Bakar 12. travanj 2022. Alma Hess

Vrijedni mali Bakrani uredili školski vrt

Vrijedni mali Bakrani uredili školski vrt
Proljetna toplina i sunčani dani dozvali su u školski vrt male ruke vrijednih vrtlara.

S prvim zrakama proljetnog sunca započele su ekološke akcije u Osnovnoj školi Bakar. Učenici su jedva dočekali toplije vrijeme kako bi se primili posla na otvorenom. Proljetna toplina i sunčani dani dozvali su u školski vrt male ruke vrijednih vrtlara. 

“Školski vrt ima značajnu ekološku i edukativnu funkciju. To je mjesto stjecanja znanja i vještina na svježem zraku i u zdravom okruženju”, poručuju iz Osnovne škole Bakar.


Učenici su tako svoj školski pribor nakratko zamijenili grabljama, motikama i metlama. Uz pomoć svojih učiteljica organizirali su akciju uređenja školskoga vrta i čišćenje okoliša školske zgrade. Učenici su uživali u vrtlarskim radovima, čupali su travu i korov kako bi se prelijepe fotinije što bolje formirale u prekrasnu živicu. 

I ove školske godine članice udruge “Bakarska žena” ugodno su iznenadile vrijedne učenike OŠ Bakar. Za male vrtlare donirale su sadnice proljetnog cvijeća koje su učenici s veseljem zasadili u školskom vrtu. S užitkom su zaprljali ruke i uživali su u dodiru zemlje i proljetnog cvijeća.


Na taj način oplemenili su okoliš školske zgrade, a uz to su se i dobro zabavili. Pred njima je sada razdoblje njegovanja, zalijevanja i promatranja šarenog cvijeća kako bi ono što bolje raslo i napredovalo. Zajedničkim radom u OŠ Bakar nastoji se održavati okoliš škole lijepim i čistim.

Radne akcije i učenje izvan učionice izvrsna su prilika za stvaranje korisnih i veselih druženja učenika, članica bakarske udruge i lokalne zajednice.