Bakar 16. listopad 2022. K.V.

Vrijedni volonteri Bakarskim prezidima vraćaju stari sjaj

Vrijedni volonteri Bakarskim prezidima vraćaju stari sjaj
Malobrojni, ali vrijedni volonteri i ovog su vikenda marljivo radili na obnovi atraktivnog praputnjarskog vinograda

Malobrojni, ali vrijedni volonteri te predstavnici Udruge Praputnjak- kulturni krajolik, Poljoprivredne zadruge Dolčina i Udruge Dragodid ovog su vikenda marljivo radili na obnovi atraktivnog praputnjarskog vinograda. U sklopu posljednje u nizu radionica saniran je jedan porušeni dio “gromače” i poravnan vrh dijela prezida, čime je bitno “popravljena” vizura jedinstvenog vinograda.


Radionica obnove dio je programa obilježavanja 50. godina zaštite Etnografske zone Bakarskih prezida- Takala. U sklopu programa sljedeće subote, 22. listopada, u 19 sati, u  Domu kulture Praputnjak bit će otvorena izložba “Tragovi vremena- priča u kamenu”.


Spomenimo i kako će u studenom svoje radove izložiti mališani, na izložbi koja je plod suradnje Osnovne škole Hreljin i PŠ Praputnjak s Arheološkim muzejem u Zagrebu i Udrugom Praputnjak- kulturni krajolik te da će 26. studenog biti održana stručna predavanja. 


Program obilježavanja 50. obljetnice zaštite Etnografske zone Bakarskih prezida- Takala potpomažu: Grad Bakar, TZG Bakra, Primorsko- goranska županija te Ministarstvo kulture i medija RH.