Bakar 8. kolovoz 2019.

Započeli radovi na proširenju škrljevskog vrtića

Započeli radovi na proširenju škrljevskog vrtića
Započeli su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni dijela Zdravstvene stanice Škrljevo- Kukuljanovo. Uz pomoć EU fondova osjetno će se proširiti kapacitet škrljevskog vrtića te poboljšati uvjeti za boravak djece. 

U zgradi Zdravstvene stanice Škrljevo- Kukuljanovo, koja ima tri etaže, vrtić od 2011. zauzima prostor južnog dijela suterena, gdje su smještene tri vrtićke jedinice, kuhinja i prateći prostor. Dio prizemlja zgrade koji već dugo nije u funkciji rekonstrukcijom će se prenamijeniti za potrebe vrtića. 


Jučer su započeli radovi na realizaciji dijela projekta i to građevinsko- obrtnički i elektroinstalaterski radovi, kao i postava novih instalacija vodovoda i odvodnje te strojarski radovi, koje temeljem provedenog postupka javne nabave izvodi Zanatoprema Rijeka. Ugovorena vrijednost je 1.603.207,50 kuna, a rok izvođenja je 8 mjeseci. Nadzor nad radovima vršit će Karloline- Kling Rijeka. 


Po završetku radova u novouređenom dijelu prizemlja zgrade smjestit će dvije vrtićke skupine, od čega jedna nova, dok će druga preseliti iz postojećeg prostora u suterenu, gdje će tako ostati dvije jasličke skupine. Prostor koji će se osloboditi u suterenu postat će polivalentna prostorija- blagovaona i dnevni boravak za djecu.


Projekt, osim proširenja kapaciteta vrtića, obuhvaća nabavu novog namještaja, audio- vizualne i didaktičke opreme potrebne djeci za razvoj i učenje, kao i nabavu novih igrala za opremanje dva postojeća vanjska igrališta, a za što tek predstoji postupak nabave. 


Osim što će se kapacitet vrtića osjetno povećati, za dvadesetak djece, poboljšat će se i uvjeti boravka djece u vrtiću, ali i otvoriti 3 nova radna mjesta, za 2 odgajatelja i 1 spremačicu, čime će se unaprijediti tehnički i odgojno- obrazovni uvjeti za pružanje adekvatne skrbi i brige o djeci starosti od 1 do 6 godina.  

Čak 80% projekta pokriveno europskim sredstvima

Za projekt Rekonstrukcije i prenamjene dijela zdravstvene stanice Škrljevo- Kukuljanovo u dječji vrtić Grad Bakar je iz europskih fondova osigurao bespovratnih 1.719.206,50 kuna, odnosno čak 80% ukupne vrijednosti projekta, koji je “težak”. 2.409.080,16 kuna.