Bakar 8. siječanj 2024. D.Vladislović/M.Šegulja

Zborovi Josip Kaplan i Sklad zapjevali na Praputnjaku

Zborovi Josip Kaplan i Sklad zapjevali na Praputnjaku
Praputnjarce je posebno ganuo moment u kojem su, nakon punih trinaest godina, čuli zvukove crkvenih orgulja

Protekle nedjelje crkva Svetog Josipa u Praputnjaku ugostila je Zborove Sklad iz Bakra i Zbor mladih Josip Kaplan iz Rijeke, koji su održali su svečani Božićni koncert, na kojem su posjetitelji uživali u nizu prigodnih, atraktivno aranžiranih hrvatskih i svjetskih božićnih skladbi. 


Zborovi su stvorili izvrsnu dinamiku koncerta koji je zdušno podržala i publika. Ambijent crkve Svetoga Josipa, svojom je posebnom ljepotom i akustikom dao pečat koncertu i oduševio je zborske pjevače, ali i posjetitelje koji su u Praputnjak pohrlili i iz udaljenih mjesta u okolici Rijeke i Bakra. Praputnjarce je posebno ganuo moment u kojem su nakon punih trinaest godina čuli zvukove crkvenih orgulja, na kojima je zasvirala maestra Nada Matošević Orešković, umjetnička voditeljica
Sklada, poprativši izvedbu Zajčeve Offertorium pastorale Ženskog zbora Sklad, koji je pjevajući na koru otvorio koncert.


Ovim koncertom, u organizaciji Župe sv. Josipa Praputnjak, VMO Praputnjak i KDU Praputnjak, zborovi su obilježili završetak božićnog vremena i početak nove 2024. godine i to na najljepši mogući način, uz zvukove pjesme dvaju kvalitetnih zborova. Publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila crkvu, svoje je oduševljenje iskazala dugotrajnim aplauzom, a praputnjarski župnik Marinko Kajić u svojem je obraćanju prisutnima izrazio  je nadu da je ovo tek prvi u nizu božićnih koncerata koji će uslijediti i postati dio tradicije Božića u Praputnjaku.