Bakar 22. lipanj 2020.

Zborovi s vrha Risnjaka zapjevali “Zavičaju tebi”

Zborovi s vrha Risnjaka zapjevali “Zavičaju tebi”
Gotovo stotinu glasova s vrha je Risnjaka protekle subote u glas zapjevalo “Zavičaju tebi”, himnu Primorsko- goranske županije. 

Okupljanje zborova na Risnjaku pokazao se kao pun pogodak. Zadovoljstvo nisu skrivali sudionici, ali ni organizatori, koji su već najavili nove zborske pohode našim zavičajem. 


“Jedinstveno pjevanje osam zborova na samom vrhu Risnjaka, na 1528 metara, snimanje spota Zavičaju tebi, himne PGŽ, ispred Schlosserovog doma, planinarsko- pjevački pohod kao poziv i apel za Risnjak bili su nam osnovni motivi”, poručila je Dunja Vladislović, predsjednica KUU Sklad Bakar.


Članovi zborova, planinari i svi koji su se protekle subote našli u našem najslabije posjećenom nacionalnom parku tako su poslali jasnu poruku. 

“Vedar i raspjevan duh ove manifestacije još je jednom posvjedočio da marimo i da nam je stalo do prirode, do našeg zavičaja, do zborskog pjevanja i prije svega, do naših prijatelja i zajednice. Pjevanje himne Zavičaju tebi na vrhu Risnjaka je neprocjenjivo iskustvo i uspomena koju ćemo svi njegovati u srcima”, naglasila je Vladislović.


Organizatorima KUU Sklad u pohodu na Risnjak pridružili su se: Gradska straža Bakar, DVD Bakar i podružnica umirovljenika Bakar, kao i članovi brojnih zborova. Veselo društvo, od devedesetak sudionika, kroz prirodu su vodili planinari Bore Štrbac i Dunja Sabljar, a kroz pjesmu dirigentica i planinarka Helga Dukarić Dangubić.


“Veliko hvala svima koji su sudjelovali, svima koji su pomogli da se ovaj pohod održi i onima koji podržavaju ovaj projekt, ali nisu mogli biti s nama”, za kraj je poručila Vladislović, naglasivši kako su projekt podržali i Grad Bakar, TZ Grada Bakra i Nacionalni park Risnjak.

Foto: Miljenko Šegulja