Bakar 20. svibanj 2023. K.V.

Zborskim spektaklom najavljena bogata koncertna sezona

Zborskim spektaklom najavljena bogata koncertna sezona
U natjecateljskom dijelu nastupili su zborovi: Jeka Primorja, Josip Kaplan, Učka, Lira i Sklad, dok su u revijalnom dijelu pjevali i Zvijezda Danica, Castrum, Sempre Allegro i Gloria Dei

KUU Sklad je u bakarskome Domu kulture održao 8. smotru zborova “U skladu s prirodom”, ovoga puta u nešto drukčijem obliku. Bila je to, naime, natjecateljska i revijalna smotra zborova Primorsko-goranske županije, uz sudjelovanje maestra Igora Vlajnića u ulozi selektora, glazbenog stručnjaka čije će preporuke odnosno pozitivni komentari o nastupima zborova značiti njihovo sudjelovanje na državnom natjecanju.

U natjecateljskom dijelu smotre nastupili su zborovi: Jeka Primorja, Josip Kaplan, Učka, Lira i Sklad, dok su u revijalnom dijelu pjevali i Zvijezda Danica, Castrum, Sempre Allegro i Gloria Dei. Zborovi su ove godine priredili svima odličnu zabavu i pravi zborski spektakl. 


Festival zborske pjesme zaključen je revijalnim nastupom Sklada, zahvalama publici, bakarskim udrugama, Zajednici kulturnih udruga PGŽ-a, Gradu Bakru i Ministarstvu kulture na podršci, kao i nadom da će odabrani zborovi biti uspješni na državnom natjecanju pjevačkih zborova u listopadu u Novigradu.

Večeras “Prvijenci velikih majstora”

Ciklus klasičnih koncertnih gostovanja u Bakru otvara večerašnji koncert- “Prvijenci velikih majstora”. Djela velikih skladatelja kao što su Bach, Vivaldi, Corrette, Marcello i Geminiani izvest će poznati hrvatski umjetnici, Krešimir Lazar (violončelo) i Krešimir Has (čembalo) za koje kritika kaže da su majstori u izvedbi skladbi starih datuma. Koncert će se održati u kaštelu u Bakru u 20 sati. Sufinanciraju ga Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Bakar i TZG Bakra pa se ulaz ne naplaćuje.


U nastavku koncertne sezone publiku veliki koncerti. Varaždinski komorni orkestar nastupit će 25. lipnja, a Zagrebački solisti 24. srpnja.