Bakar 24. siječanj 2020.

Zvona i kanat za Bakarski kraj odjekivat će Kukuljanovom 

Zvona i kanat za Bakarski kraj odjekivat će Kukuljanovom 

Tradicionalna zvončarska smotra “Zvona i kanat za Bakarski kraj” na Kukuljanovu će ove subote okupiti tristotinjak sudionika, raspoređenih u sedam maškaranih skupina. Zvončari i maškare druženje će u večernjim satima nastaviti uz maškarani tanci u Domu kulture. 

“Zvona i kanat” deveti će puta odjekivati Bakarskim krajem. Kukuljanski zvončari će sutra, 25. siječnja, okupiti tristotinjak zvončara i maškara, sudionika tradicionalne zvončarske smotre. Kukuljančanima u goste stižu: Kurenti Demoni, Grobnički dondolaši, Griški krabunosi, Zametski zvončari, Črna sraka i Čočman Express.


Okupljanje ispred Doma kulture na Kukuljanovu na rasporedu je od 12:30 do 14 sati, kada će maškarana povorka krenuti kroz Kukuljanovo. Smotra će završiti predstavljanjem grupa oko 18 sati ispred Doma kulture.


U večernjim satima, s početkom u 19:30, maškare će se u Domu kulture na Kukuljanovu zabavljati uz Trio Vox. Ulaz je besplatan.

“Zvona i kanat za Bakarski kraj” organiziraju Kukuljanski zvončari uz pomoć Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.