Kastav 17. studeni 2022. K.V.

”100 šterni, ćo!”- 'Još jena i gotovo'

”100 šterni, ćo!”- 'Još jena i gotovo'
Nakon 99 koncerata kvartet GIIPUJA će nastupom u Kastvu, zaokružiti svoju višemjesečnu turneju “100 šterni, ćo!”
 
Zaštitni znak kvarteta GIIPUJA njihova je navika da često izlazi iz komfora koncertnih dvorana i klubova. Početkom ove godine krenuli su na ambicioznu turneju “100 šterni, ćo!”, turneju od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara. Povezujući tradicijsku glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, kontrabasista Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na zanimljivo glazbeno putovanje, promovirajući autohtonu glazbu, aktualizirajući i interpretirajući je u suvremenom kontekstu koristeći slobodu jazz improvizacije. 
 

Nakon 99 koncerata turneju zaključuju na mjestu gdje je i započela- u Kastvu, ove subote 19. studenog, s početkom u 12 sati. 

“Iznimno sam zadovoljan provedbom projekta s obzirom na to da nismo bili niti svjesni što znači odsvirati 100 koncerata na različitim lokacijama. Osjećam da smo ispunili cilj i ostvarili zamišljeno, od promocije naše glazbe, promocije tradicijske glazbe Istre i Primorja, pa sve do promocije lokacija na kojima smo nastupili. Projekt je popratilo brojno lokalno stanovništvo koje je prisustvovalo koncertima, a uključila se i internet publika. U svakom slučaju mnogo više od očekivanog”, poručuje Grbac.