Kastav 26. listopad 2019.

115 novih stabala od danas raste na kastavskom području

115 novih stabala od danas raste na kastavskom području

Sve generacije Kastavaca, od vrtićaraca do umirovljenika, odazvale su se inicijativi “Zasadi drvo, ne budi panj”. Posađeno je ukupno 115 stabala, za što je izdvojeno oko 200 tisuća kuna.

Sadilo se ovog tjedna diljem Kastva. Posao su jučer odradili i vrtićarci, a danas je na rasporedu bilo svojevrsno finale hvalevrijedne inicijative “Zasadi drvo, ne budi panj”.


Na pet lokacija: Štivar, Jurjenići, Miserkino, Tijanovo te u centru Kastva, uz gradske zidine, posađeno je čak 115 stabala, čempresa, lipa, kestena, maslina, smokava… za što je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 200 tisuća kuna.


“Kastav se svake godine trudi sačuvati svoje zelenilo, počevši od kastavskih šuma pa sve do urbanog dijela. Uključili smo se i u ovu inicijativu, ali ona nije jedina. Takve akcije motiviraju građane i polučuju sjajne rezultate. Danas sadimo stabla, od kojih su neka visoka nekoliko metara te već u startu daju rezultate”, rekao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, naglasivši važnost doprinosa zajednice jer Kastav sa svojih 12 tisuća stanovnika tada može učiniti mnogo. 


Pokazali su to i danas brojni građani, svih generacija, koji su se odazvali inicijativi i tako dali svoj doprinos “zelenom” Kastvu, a najbrojniji su bili umirovljenici. Njih tridesetak sadilo je u srcu grada, ispod starih gradskih zidina, uz pomoć članova Mjesnog odbora te gostiju iz Zagreba i Rijeke.


Spomenuti svakako treba i vrijedne djelatnike tvrtke Parkovi plus, koji su danas priskočili u pomoć Gradu Kastvu.