Kastav 1. svibanj 2024. Klaudio Vrančić

1500 porcija prvomajskog fažola podijeljeno Kastavcima

1500 porcija prvomajskog fažola podijeljeno Kastavcima
Međunarodni praznik rada brojni Kastavci tradicionalno su obilježili na Trgu Belveder, gdje su se zabavljali uz Trio Vox i ukusan fažol

Prvog dana svibnja brojni se Kastavci već tradicionalno druže na Trgu Belveder. Velika prvomajska fešta, u organizaciji Grada Kastva i TZG Kastva, nije izostala ni ove godine, baš kao ni logistička potpora ekipe iz “Rustice”. Vrijedno osoblje poznate kastavske pizzerije pripremilo je čak 1500 porcija “prvomajskog fažola”, koji je podijeljen građanima. 


Vrijedna je bila i Spinčićeva muzika koja je od rane zore budila Kastavce, a nakon što su budnicama razveselili Grobnišćinu članovi Glazbenog društva Spinčići vratili su se na prepuni Trg Belveder. Okupljenima je dobrodošlicu poželio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, naglasivši važnost kako Međunarodnog praznika rada tako i vrijednosti rada općenito. 


Za dobru atmosferu na Trgu Belveder i ove je godine bio zadužen Trio Vox, a dok su odrasli uživali u svim blagodatima Međunarodnog praznika rada najmlađi su guštali na šarenim dvorcima na napuhavanje.