Kastav 25. kolovoz 2020.

16. ČAnsonfest u Kastav donosi isto toliko novih skladbi

16. ČAnsonfest u Kastav donosi isto toliko novih skladbi
16. Festivalom čakavske šansone ČAnsonfest- Kastav 2020. završava 29. “Kastafsko kulturno leto”. “Večer novih skladbi” donosi 16 skladbi koje će kastavskoj publici izvođači predstaviti na predivnoj Crekvini. 

Ovogodišnje izdanje ČAnsonfesta na današnjoj su konferenciji za medije najavili umjetnički voditelji Saša Matovina i Sanjin Mandičić, predsjednica udruge Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija te kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji je naglasio kako je Kastav ovog ljeta “na braniku kulture”, prvenstveno zahvaljujući trudu vrijednih udruga i pojedinaca.


16. ČAnsonfest donosi isto toliko novih skladbi, u kojima će kastavska publika uživati u petak 28. kolovoza, s početkom u 20:30, kada je na rasporedu tradicionalna “Večer novih skladbi”.

Na predivnoj kastavskoj Crekvini s novim će se skladbama predstaviti: Valter Simčić, Dino Antonić, Davor Grgurić, Duško Jeličić, Valerio Ricchiuto, Daniel Načinović, Emanuela Lazarić- Ella, Betti i Damir Vrbljanac, Francesco Squarcia, Hrvoje Hegedušić, Karla Pupis, Lado Bartoniček, Mario Lipovšek- Battifiaca, Nevia Rigutto, Neven Barac i Zemir Delić.


Najbolje skladbe pristigle na natječaj 16. ČAnsonfesta “borit” će se za četiri novčane nagrade u iznosu od 1500 kuna i to za najbolji tekst, najbolju ČAnsonu, najbolju interpretaciju i nagradu publike. Uručit će se i nagrada za najboljeg kantautora, a dodijelit će se i nagrada Radio Istre za najslušaniju skladbu s lanjskog festivala te nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, čiji je pokrovitelj Pomorski radio.

Zbog izvanrednih će se okolnosti ove godine od pratećih programa ČAnsonfesta održati tek likovna izložba “Ča je more”, galerije Brešan i to u online izdanju. Festivalom čakavske šansone ČAnsonfest- Kastav 2020. tradicionalno završava “Kastafsko kulturno leto”, koje se i ovog ljeta održalo unatoč specifičnim okolnostima.