Kastav 14. srpanj 2023. Izvor: ČAnsonfest

19. ČAnsonfest uz 17 novih skladbi, kreće prodaja ulaznica

19. ČAnsonfest uz 17 novih skladbi, kreće prodaja ulaznica
Ulaznice za Večer novih skladbi, 19. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest- Kastav 2023, u pretprodaji od danas

Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto, već devetnaestu godinu za redom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone koji je usmjeren k očuvanju i promicanju čakavštine. Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom, tako i među svim glazbenicima, izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala čiji je glavni cilj poticanje stvaranja na temeljima čakavske besede izražene kroz glazbu.

Kao i uvijek do sada, ovogodišnje izdanje 19. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2023. bit će program zatvaranja 32. Kastafskega kulturnega leta, a održat će se od 23. do 25. kolovoza ove godine.

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s programskim obogaćivanjem manifestacije, čime se započelo 2016. godine. Tako će 19. ČAnsonfest, osim glavne festivalske Večeri novih skladbi koja je na rasporedu u petak, 25. kolovoza u živopisnom prostoru kastavske Crekvine (u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani Matija Katalinić u Kastvu), ponuditi sljedeće programe tijekom prva dva dana njegovog održavanja: srijeda, 23. kolovoza u 20 sati u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice otvaranje međunarodne likovne izložbe Podvučeno plavim galerije Brešan uz sudjelovanje sedamnaest likovnih umjetnika iz Australije, Austrije, Bugarske i Hrvatske te u četvrtak, 24. kolovoza u 21 sat na trgu Lokvina koncert Roberta Funčića uz gošću Tinu Vukov kao program akustične glazbeno-poetske večeri Na kastafskeh šternah. Ulaz na sva navedena događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.


ČAnsonfest će i ove godine imati produkcijsko-natjecateljsku koncepciju, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi. Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 19. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu- ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, a uručit će se i prestižno festivalsko priznaje Nagrada za najboljeg kantautora. Pored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 18. ČAnsonfesta- Kastav 2022., a dodijelit će se i Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu čiji je pokrovitelj Pomorski radio Bakar. Večer novih skladbi će se, kao i proteklih godina, moći pratiti putem izravnog prijenosa u programu Hrvatskog radija Radio Rijeke i Hrvatskog radija Radio Pule.

19. ČAnsonfest uz 17 novih skladbi:

AKO ĆEŠ – Martina Majerle
glazba Bruno Krajcar, stihovi Rajka Jurdana-Šepić

ALA HODI ĆA – Duško Jeličić i sastav Bonaca
glazba Duško Rapotec Ute, stihovi Robert Pilepić

CVIT SPOD OKNA – Nevia Rigutto
glazba Igor Stanković, stihovi Ljubica Bestulić-Stanković

ČA BI REKLI NAŠI STARI – Duo Žlahtina (Zvone Bohem i Toni Eterović)
glazba Toni Eterović, stihovi Robert Pilepić

ČA BIN SE DAL – Hrvoje Hegedušić
glazba Hrvoje Hegedušić, stihovi Ljerka Hegedušić

KAD NI VINA, DOBRA J I RAKIJA – Zemir Delić
glazba i stihovi Zemir Delić

KAD PUSTIL SI ME DA TE POŽELIN – Lucija Rajnović
glazba Sanjin Mandičić, stihovi Vjekoslava Jurdana

KAMIONCIN – Valter Milovan
glazba i stihovi Valter Milovan

NEVERA – Karin Kuljanić
glazba Astrid Kuljanić, stihovi Elso Kuljanić

NI NAN MOGLO BIT – Karla Pupis i Mauro Staraj
glazba i stihovi Mauro Staraj

RODNI MOJ KRAJU – Francesco Squarcia
glazba Francesco Squarcia, stihovi Zvonko Turak

ROŽICA – Robert Funčić
glazba i stihovi Robert Funčić

ŠKERAC – Damir Vrbljanac
glazba Damir Vrbljanac, stihovi Drago Gervais

TORRE FIUMANA – Daniel Načinović
glazba i stihovi Daniel Načinović

USTANI TU – Davor Terzić
glazba Davor Terzić, stihovi Vesna Terzić

VA IZRADE – Dražen Turina Šajeta
glazba i stihovi Dražen Turina Šajeta

VA SRCU SKRIVENI – Katja Budimčić
glazba Aleksandar Valenčić, stihovi Branka Kržik LonginSve aktualnosti vezane uz ČAnsonfest moguće je pronaći na web stranici Festivala- cansonfest.com, koja donosi i brojne informacije, fotografije te video snimke svih njegovih dosadašnjih izdanja.

Ulaznice za Večer novih skladbi ovogodišnjeg 19. ČAnsonfesta- Kastav 2023. po cijeni od 10 € su u pretprodaji od petka, 14. srpnja ove godine, dok će na dan Festivala cijena ulaznice biti 13 €, a mogu se nabaviti u:

- Festivalskom uredu Kastafskega kulutrnega leta, Trg Matka Laginje 5, Kastav (tel.: 051/691 610) od ponedjeljka do petka od 9h do 12h i od 18h do 21h te subotom i nedjeljom od 18h do 21h

- Dallas Records Music Shop, Splitska 2a, Rijeka (tel.: 051/332 524 ili dms-rijeka@mars-music.hr) od 10h do 18h, subotom od 09h do 14h, nedjeljom i praznikom zatvoreno

- Foto Revija, Užarska 28, Rijeka (tel.: 051/315 261, 091/526 04 34 ili fotorevijarijeka@gmail.com) od ponedjeljka do petka od 08h do 17h

- Agencija New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2, Matulji (tel.: 098/189 46 87 ili info@newsound.hr) od ponedjeljka do petka od 16h do 19h ili po dogovoru, nedjeljom i praznikom zatvoreno

- mojekarte.hr