Kastav 28. lipanj 2023. Klaudio Vrančić

27. Festival gitare u Kastav dovodi velika glazbena imena

27. Festival gitare u Kastav dovodi velika glazbena imena
Sjajni Britanci gitarist Martyn Taylor i vokalistica Alison Burns glavne zvijezde Festivala gitare

27. Festival gitare, koji će trajati od 5. do 13. srpnja, donosi tradicionalnu radionicu, namijenjenu kako početnicima, tako i naprednim glazbenicima svih generacija. Otvaranje koncertnog programa je 8. srpnja na Crekvini, kada nastupa headliner ovogodišnjeg Festivala.. 

Pjevala za princa Williama i Kate Middleton

“Britanac Martyn Taylor je svjetski poznati fingerstyle gitarist, s kojim će nastupiti poznata britanska vokalistica Alison Burns, koja je izađu ostalog nastupala u palači Windsor na proslavi zaruka princa Williama i Kate Middleton”, najavio je Zoran Majstorović. 


Festival se nastavlja 9. srpnja, kada će se na Fortici održati završni koncert polaznika radionice gitare, nakon čega će nastupiti Zoran Majstorović i Ipavec trio. 10. srpnja na Lokvini će nastupiti grčko- talijanski Asambl Tsikarim, a Festival će 13. srpnja zatvoriti Duo Gitaramezzo u crkvi sv. Jelene Križarice. 

32. KKL - bogat program otvaraju “Duhi”

“32. Kastafsko kulturno leto donosi brojne programe, koncerte, predstave, dječje i partnerske programe… Istaknuti treba ovogodišnju produkciju KKL-a, koja donosi predstavu Duhi. Dva termina već su rasprodana. Nadamo se da ćemo otvoriti i treći. Zadovoljni smo jer time baštinimo našu čakavštinu, a vidimo da je posljednjih godina veliki interes za takvim programima”, najavio je Damjan Grbac ispred Udruge Kastafsko kulturno leto.


Isječak iz predstave “Duhi” okupljeni će moći vidjeti na svečanom otvorenju 32. Kastafskog kulturnog leta, što će se održati petak, 30. lipnja, s početkom u 20 sati na Trgu Matka Laginje u Kastvu.