Kastav 11. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

33. KKL - Čak 46 programa u srpnju i kolovozu u Kastvu

33. KKL - Čak 46 programa u srpnju i kolovozu u Kastvu
“Kastafsko kulturno leto” će u 33. izdanju, pod sloganom “Na brege zvezdami”, Kastavskima i njihovim gostima u srpnju i kolovozu ponuditi čak 46 događanja. 

“Od 46 programa čak 31 je glazbeni. Imamo i 9 dramskih programa, 4 izložbena te 2 dječja programa. Poseban naglasak stavljamo na programe iz naše produkcije, kao što su Duhi. Neke od njih moći ćete čuti i vidjeti samo u Kastvu”, poručio je Saša Matovina, predsjednik Udruge KKL.


Matovina je istaknuo koncert Zbora HRT-a, kao i netipični koncert Maura Staraja kojim predstavlja svoju prvu zbirku poezije. Jedan takav novi program je i “Super Cover Night”, koji je na rasporedu odmah nakon svečanog otvaranja Kastafskog kulturnog leta, 28. lipnja. Program je ove godine posvećen filmskoj glazbi.

“To će biti jedno glazbeno putovanje. Uspješnice iz poznatih filmova, odnosno pjesme koje su obilježile filmove, izvodit će naši naši etablirani pjevači“, najavio je Andy Cech iz produkcije Super Cover Nighta.


Partnerski program “Jerry Ricks Blues Festival”, koji će se održavati od 15. do 21. srpnja, najavio je direktor TZG Kastva Saša Brusić, naglasivši kako će u Kastvu nastupiti Finkinja Erja Lyytinen sa svojim bendom, čemu će prethoditi Mike Sponza Band, a održat će se i dva “off programa”. 

28. Festival gitare najavio je umjetnički voditelj Zoran Majstorović, istaknuvši kako će se uz radionicu održati čak pet koncerata. Posebno će atraktivan biti “Flamenco Meets Jazz”, kada će nastupiti Daniele Bonaviri i Giuseppe Continenza. 


Na plakatu ovogodišnjeg KKL-a, koji će završiti uz jubilarni 20. ČAnsonfest, svoje su mjesto dobili i Silente, Radojka Šverko, Tamara Obrovac, Mnozil Brass... Nastupiti bi trebalo oko 350 izvođača, a među njima su predstavnici čak deset zemalja, na što se osvrnuo tajnik Udruge Damjan Grbac.

“Kastafsko kulturno leto je jedna od najstarijih manifestacija tog tipa. Među prvima smo krenuli ljetnu sezonu popunjavati kulturnim programima. Danas imamo jedan od najjačih programa u regiji i imamo se čime ponositi”, zaključio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, pozvavši ovog ljeta svih u Kastav.